De regel van anderhalve meter tussen leerlingen wordt opgeheven, zo maakte het kabinet op 24 juni bekend. Dit besluit leidt ertoe dat in principe alle leerlingen ná de zomer weer naar school kunnen. Wel geldt nog een aantal restricties, die scholen nog voor uitdagingen plaatst. Zo moet personeel nog wel 1,5 meter afstand houden, onderling en ten opzichte van leerlingen. De vraag is nu: hoe gaan we verder richting september? Hoe volgens de nieuwe regels vanaf 1 juli vorm te geven aan goed onderwijs? Maar ook, welke nieuwe positieve ontwikkelingen willen we mogelijk behouden?

De VO-raad organiseert kleinschalige online uitwisselingssessies, waarbij deelnemers met collega’s hierover van gedachten kunnen wisselen, en kennis en voorbeelden kunnen delen. De ervaringen van deelnemers en kennis opgedaan in de afgelopen maanden staan centraal.

Na deze sessie kunnen deelnemers praktisch aan de slag met nieuwe denkrichtingen en neemt iedereen voorbeelden, inspiratie en antwoorden mee terug de school in.

Deelnemers aan deze sessies zijn schoolleiders of anderen betrokkenen bij dit vraagstuk in de school. Per school kan één persoon deelnemen per sessie. Uiteraard delen we na afloop van de sessie relevante voorbeelden en praktische handvatten met de sector.   
 

Praktische informatie

De online sessie wordt kosteloos georganiseerd op woensdag 1 juli van 12.30-13:45 uur.
 

Inschrijven

Aanmelden kan via dit formulier met vermelding van uw functietitel en de naam van de school. U komt automatisch op een wachtlijst terecht als het maximum aantal deelnemers voor deze sessie bereikt is.