Lead & Learn is er voor middenmanagers uit het voortgezet onderwijs. Dit intervisietraject brengt meerdere ontwikkelperspectieven bij elkaar: van persoonlijke competentieontwikkeling tot en met schoolontwikkeling. Vanuit de eigen praktijk en ontwikkelbehoefte van de deelnemers biedt Lead & Learn ondersteuning en inspiratie om (verder) te ontwikkelen.

Dit traject is al gestart, u kunt helaas niet meer deelnemen. De VO-academie is voornemens om dit traject nogmaals uit te voeren in 2019. U kunt via de interesselijst reeds uw belangstelling aangeven zodat wanneer het traject doorgang vindt en de werving voor het traject van start gaat u hierover als eerste wordt geïnformeerd. Meld u aan voor de interesselijst. 

Doel

De bijeenkomsten zijn gericht op het vergroten van zelfbewustzijn en effectiviteit ten aanzien van de interactie met de ander en de omgeving.

Voor wie?

Lead & Learn is er speciaal voor team- en afdelingsleiders uit het voortgezet onderwijs. 

Programma

Het programma bestaat uit vijf bijeenkomsten en (optioneel) twee coachgesprekken.

Twee-daagse
Een tweedaagse bijeenkomst waar alle deelnemers inhoudelijke input krijgen op verschillende thema’s, hun leervraag aanscherpen en dit is tevens het moment waarop de eerste intervisie plaatsvindt. Voorafgaand aan de bijeenkomst maken de deelnemers een analyse van hun startsituatie en ontwikkeldoel. Op de eerste dag nemen deelnemers o.a. deel aan verschillende inhoudelijke masterclasses en workshops en worden de basics van intervisie besproken. Op de zaterdag vindt o.a. de eerste intervisie plaats.                            

Drie regionale intervisiebijeenkomsten        

De drie intervisiebijeenkomsten vinden in principe plaats in drie regio’s (afhankelijk van aantal inschrijvingen en regionale spreiding). De regionale intervisiebijeenkomsten bestaan uit twee delen. Bij de start van de bijeenkomst wordt inhoud en kennis geboden op basis van overkoepelende thema’s die naar voren komen uit de leervragen van deelnemers. Het tweede deel van deze bijeenkomsten bestaat uit intervisie in kleine groepen (6 tot 8 deelnemers) onder leiding van ervaren intervisiebegeleiders. Bij inschrijving wordt u gevraagd uw twee voorkeursregio’s aan te geven voor de regionale bijeenkomsten.

Slotbijeenkomst                                                  
Aan het eind van het traject komen alle deelnemers en de intervisiebegeleiders weer bij elkaar voor een dag vol inspiratie en reflectie. Ook vindt hier de laatste intervisie plaats.

Kosten

605,- euro (inclusief BTW)

Download de flyer voor meer informatie.

Meer informatie over Coaching & Intervisie

Meer weten over intervisie? Klik hier om het katern te lezen of ga naar de themapagina.