De inschrijving is gesloten, u kunt zich niet meer aanmelden! De VO-academie is voornemens om dit traject nogmaals uit te voeren in 2018. U kunt via de interesselijst reeds uw belangstelling aangeven zodat wanneer het traject doorgang vindt en de werving voor het traject van start gaat u hierover als eerste wordt geïnformeerd.  Meld u aan voor de interesselijst.

Op 2 en 3 november 2017 vindt voor de tweede maal een tweedaagse plaats in het kader van de inwerkimpuls voor beginnend schoolleiders.

Doel

De tweedaagse is voor beginnend schoolleiders een kans om samen met collega’s uit het hele land kennis op te doen over leidinggeven in het onderwijs en te reflecteren op hun eigen rol en situatie.

Doel is om deelnemers tijdens de tweedaagse:

-          Zicht te bieden op het speelveld van leidinggevenden in het onderwijs;

-          Inzichten te bieden op de eigen (leiderschaps-) rol; zowel formeel als m.b.t. de vraag ‘wat voor leider ben ik?’

-          Buiten de eigen school te laten kijken en mogelijkheid tot netwerken te bieden;

-          Te versterken in hun eigen rol m.b.t. inwerkprogramma’s (bewustwording eigen rol/ontwikkeling met het oog op inwerken en professionaliseren);

Voor wie

De tweedaagse wordt georganiseerd voor beginnend schoolleiders zonder eindverantwoordelijkheid die maximaal twee jaar in hun huidige rol zitten (zoals team- of afdelingsleiders op middenmanagementniveau). Van alle deelnemers verwachten wij dat zij verantwoordelijk zijn voor het aansturen van een groep docenten en bijvoorbeeld voor het voeren van de functioneringsgesprekken.

U ontvang na inschrijving een digitaal formulier met enkele aanvullende vragen welke onderdeel zijn van de intake voor de tweedaagse.

Heeft u twijfels of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact op via info@vo-academie.nl o.v.v. inwerk tweedaagse.

Data

Donderdag 2 en vrijdag 3 november 2017.

Locatie

De Theaterloods.
Te midden van een schitterend natuurgebied op de Veluwe, in Radio Kootwijk, staat De Theaterloods; de plek voor een ultieme dag (of tweedaagse) de hei op. De Theaterloods is niet een ‘gewone’ locatie; het is een bijzonder monument waar kunst, cultuur, natuur en wetenschap samen kunnen komen in inspirerende programma’s. 

De Theaterloods
Radioweg 1 (gebouw G)
7348 BG Radio Kootwijk

Kosten

De kosten bedragen € 200 euro (excl. BTW) per deelnemer incl. lunch en diner. Niet inbegrepen: hotelovernachtingen (optioneel) tijdens de tweedaagse. U dient (bij inschrijving) zelf van te voren aan te geven of u hiervan gebruik wilt maken. " De overnachting is nabij de locatie van de tweedaagse, er zal voor vervoer tussen de locatie en de overnachting worden gezorgd. U kunt overnachten in Hotel de Cantharel (Van der Valk Apeldoorn). 

Inwerktraject Inwerkimpuls

De Inwerk 2-daagse is onderdeel van de Inwerkimpuls, een initiatief van de VO-academie gericht op het versterken van inwerkprogramma's op scholen in het voortgezet onderwijs. In het katern 'Inwerkprogramma's voor de beginnend schoolleider' worden concrete handvatten geboden; hiermee kan de dialoog op school om een goed inwerkprogramma in te richten worden gevoerd. Een inwerkadviseur zal de school van de deelnemer aan Inwerktweedaagse ondersteunen. Tijdens de tweedaagse wordt een afspraak met de inwerkadviseur en de deelnemer én zijn leidinggevende ingepland. Op basis van dit gesprek worden een of twee vervolggesprekken ingepland, afhankelijk van de vraag en behoefte van de school bij versterking van de inwerkprogramma's.

De 2-daagse wordt door de VO-academie georganiseerd in samenwerking met Marius Bilkes & Kees van der Velden van Hybride Docent, tevens verantwoordelijk voor het succesvolle traject Lead & Learn. 

Vragen?

Voor overige vragen over deze tweedaagse kunt u contact opnemen via info@vo-academie.nl o.v.v. inwerk tweedaagse.