Net begonnen als schoolleider in het middenmanagement? Zoekt u reflectie en verdieping op uw leidinggevende kwaliteiten en een impuls voor een goed inwerkprogramma op uw school? Dan is de Inwerkimpuls tweedaagse een goed begin voor een gefundeerde start voor u en uw toekomstige collega’s. De tweedaagse is een unieke kans om samen met collega’s uit het hele land kennis op te doen over leidinggeven in het onderwijs en te reflecteren op uw eigen rol en situatie. Ook gaat u concreet aan de slag om het eigen inwerkprogramma op uw school te versterken.  

Voor wie? 

De tweedaagse is bestemd voor beginnend schoolleiders in het middenmanagement (team- of afdelingsleiders) die maximaal twee jaar in hun huidige rol zitten. Van alle deelnemers verwachten wij dat zij verantwoordelijk zijn voor het aansturen van een groep docenten en bijvoorbeeld voor het voeren van de functioneringsgesprekken.  

Wat levert het op?

  • Zicht op het speelveld van leidinggevenden in het onderwijs. 
  • Inzicht in de eigen (leiderschaps-)rol; zowel formeel als met betrekking tot de vraag ‘wat voor leider ben ik?’ 
  • Uitbreiding van het eigen netwerk en een blik in de keuken van andere scholen.  
  • Versterking van de eigen rol met betrekking tot inwerkprogramma’s. Denk bijvoorbeeld aan bewustwording van de eigen rol/ontwikkeling met het oog op inwerken en professionaliseren op uw school. 
  • Concrete handvatten om een goed inwerkprogramma verder vorm te geven en uit te voeren. 
     

Programma op hoofdlijnen

De Inwerkimpuls tweedaagse is onderdeel van de Inwerkimpuls, een initiatief van de VO-academie gericht op het versterken van inwerkprogramma’s op scholen in het voortgezet onderwijs. Naast de tweedaagse worden gedurende het schooljaar twee intervisiebijeenkomsten gepland. Tijdens deze intervisiebijeenkomsten gaat u met uw peers in op vraagstukken die betrekking hebben op uw eigen inwerken of het inwerkprogramma op de school.  

Meer informatie

Het volledige programma van de tweedaagse vindt u hier. Het bijbehorende Katern over inwerkprogramma’s kunt u hier downloaden. Voor overige vragen over deze tweedaagse kunt u contact opnemen via info@vo-academie.nl  o.v.v. Inwerkimpuls tweedaagse. 

Let op: Bij de kosten is niet inbegrepen een hotelovernachting tijdens de Inwerkimpuls tweedaagse. U kunt bij de inschrijving optioneel een hotelkamer reserveren. U ontvangt op een later moment informatie om de hotelreservering definitief te maken. De overnachting is nabij de locatie van de tweedaagse. Voor deelnemers die met het openbaar vervoer reizen, wordt gezorgd voor vervoer tussen de locatie en het hotel. 

Inschrijven

Na inschrijving ontvangt u een digitaal formulier met enkele aanvullende vragen. Weet u niet zeker of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact met ons op via info@vo-academie.nl o.v.v. Inwerkimpuls tweedaagse. 

Kosten

€ 400,00 (excl. BTW), inclusief lunch en diner. Niet inbegrepen is een hotelovernachting. 

Data en locatie

De inwerkimpuls vindt plaats op 6 en 7 november 2019 bij Kaap Doorn in Doorn.