Speciaal voor beginnend schoolleiders verzorgt de VO-academie de inspirerende Inwerk tweedaagse. Een ideale start voor schoolleiders uit het middenmanagement die het vak van leidinggeven graag beter willen leren. 
Deze tweedaagse is een uitgelezen kans om samen met collega’s uit het hele land kennis op te doen over leidinggeven in het onderwijs en te reflecteren op de eigen rol en situatie. De tweedaagse wordt begeleid door diverse experts op het gebied van leidinggeven. 

Doel 

Het doel van de Inwerkimpuls-tweedaagse is deelnemers: 

  • Zicht te bieden op het speelveld van leidinggevenden in het onderwijs
  • Inzichten te bieden op de eigen (leiderschaps-) rol; formeel en vanuit de vraag ‘wat voor leider ben ik?’
  • Te versterken van de eigen rol als het gaat om inwerkprogramma’s en professionalisering.
  • Buiten de eigen school te laten kijken en de mogelijkheid te bieden om te netwerken. 

Na afloop van deze tweedaagse heb je concrete handvatten om het eigen inwerkprogramma in de school verder vorm te geven en uit te voeren. Dubbele winst want zo ga je zelf goed ingewerkt aan de slag en heeft de school handvatten om een gedegen inwerkprogramma in te richten voor toekomstige collega’s. 

Voor wie? 

De tweedaagse is bestemd voor beginnend schoolleiders uit het middenmanagement die maximaal twee jaar in hun huidige rol zitten, bijvoorbeeld team- of afdelingsleiders. Van alle deelnemers verwachten wij dat zij verantwoordelijk zijn voor het aansturen van een groep docenten en bijvoorbeeld voor het voeren van de functioneringsgesprekken. Heeft u twijfels of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact op via info@vo-academie.nl o.v.v. inwerkimpuls tweedaagse. 

Wat is de Inwerkimpuls tweedaagse? 

De Inwerkimpuls tweedaagse is onderdeel van de Inwerkimpuls. Dit is een initiatief van de VO-academie gericht op het versterken van inwerkprogramma's op scholen in het voortgezet onderwijs. In het katern 'Inwerkprogramma's voor de beginnend schoolleider' worden concrete handvatten geboden om de dialoog op school aan te gaan om een goed inwerkprogramma in te richten. 

Het programma is een afwisselende en inspirerende tweedaagse, waarbij een aantal van de succesvolle bouwstenen van vorig jaar terug zullen komen. Het programma draagt bij aan meer inzicht in het onderwijsveld, is een kans om buiten de eigen school te kijken, zet in op meer bewustwording van de eigen rol en ontwikkeling en zal praktische handvatten aanreiken om te groeien in je huidige functie. 

Op donderdagochtend beginnen we plenair met een inspirerende lezing en reflectie op inwerkprogramma’s voor leidinggevenden in het onderwijs. Verder bestaat het programma onder andere uit diverse keuzeworkshops, inspiratiesessies verzorgd door verschillende spelers uit het onderwijsveld en daarbuiten en ruimte om te reflecteren met collega’s uit het hele land. 

Ondersteuning inwerkadviseurs

Tot en met 2020 kunnen deelnemers de expertise benutten van onze inwerkadviseurs. Zij hebben sinds 2016 vele scholen begeleid bij het opzetten van inwerkprogramma’s en geven die kennis en kunde graag door. 

De tweedaagse wordt door de VO-academie georganiseerd in samenwerking met Marius Bilkes en Kees van der Velden van Hybride Docent. Zij zijn ook de begeleiders van het succesvolle traject Lead & Learn. 

Kosten

De kosten bedragen € 400 euro (excl. btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief lunch en diner. Niet inbegrepen: hotelovernachting (optioneel) tijdens de tweedaagse. Je dient bij inschrijving aan te geven of je hiervan gebruik wilt maken, zodat de organisatie voldoende kamers in optie kan nemen. Je ontvangt op een later moment informatie om je reservering definitief te maken.  

Data en locatie

De inwerkimpuls vindt plaats op 6 en 7 november 2019 bij Kaap Doorn in Doorn.  

Meer weten of aanmelden?

Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op door een mail te sturen naar info@vo-academie.nl.
Is uw interesse gewekt? Inschrijven voor de tweedaagse kan via dit formulier

Ervaringen van oud-deelnemers

De Inwerkimpuls tweedaagse werd in 2018 voor de derde keer georganiseerd. Onderstaand enkele quotes van oud-deelnemers.   

“…Afwisselend. Verdieping. Koppeling tussen theorie en praktijk. Goede organisatie...” 

“…De vorm waarin de tweedaagse was gegoten was erg prettig. Hierdoor heb ik kennis gemaakt met veel verschillende collega's en groepen…” 

“…Mogelijkheid tot netwerken, goede organisatie, relevante onderwerpen...” 

“…Veel contact met andere beginnende schoolleiders en praktische handvatten voor issues waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt…”