Net begonnen als schoolleider in het middenmanagement? En zoekt u reflectie en verdieping op uw leidinggevende kwaliteiten en een impuls voor een goede start op uw school? Dan geeft het traject Beginnend Schoolleider een gefundeerde basis voor uw nieuwe rol als schoolleider. In dit inwerktraject, dat bestaat uit een tweedaagse gevolgd door twee intervisiebijeenkomsten, doet u kennis op over leidinggeven in het onderwijs en reflecteert u samen met collega-schoolleiders op uw functie.
 

Voor wie? 

Het inwerktraject is bedoeld voor schoolleiders in het middenmanagement (team- of afdelingsleiders), met maximaal twee jaar ervaring. Het gaat dus om functies waarin u verantwoordelijk bent voor het aansturen van een groep docenten en bijvoorbeeld voor het voeren van de functioneringsgesprekken.
 

Wat levert deelname op? 

Na deelname heeft u:  

  • meer zicht op het speelveld van leidinggevenden in het onderwijs
  • inzicht in uw eigen rol; zowel formeel als met betrekking tot de vraag ‘wat voor leider ben ik?’  
  • toegang tot een netwerk met andere beginnende schoolleiders
  • meer zicht op uw eigen rol met het oog op inwerken en professionaliseren op uw school
  • concrete handvatten om een goed vervolg te geven aan uw start als schoolleider op uw school. 

     

Programma op hoofdlijnen 

Het inwerktraject Beginnend Schoolleider start met een tweedaagse. Tijdens deze tweedaagse leert u van de expertise van sprekers op het gebied van leidinggeven en maakt u vanuit uw nieuwe rol als leidinggevende kennis met het brede onderwijsveld (onder andere het ministerie van OCW en de Inspectie van het onderwijs). Bovendien krijgt u input van leidinggevenden uit andere sectoren. Na de tweedaagse vinden twee intervisiebijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten neemt u in de ochtend deel aan een inspirerende workshop. Inzichten uit deze workshops neemt u mee in de intervisie in de middag, waarbij u uitdagingen en vraagstukken uit uw dagelijkse werkpraktijk bespreekt. Deze sessies geven u nieuwe inzichten over hoe u uw rol als schoolleider wilt invullen. 
 

Corona-maatregelen  

Uiteraard houden we tijdens dit traject rekening met anderhalve meter afstand en overige corona-maatregelen conform de RIVM-richtlijnen. Mocht dit traject onverhoopt niet door kunnen gaan op locatie, bieden we een online programma aan. Deelnemers worden hier uiteraard tijdig van op de hoogte gebracht.
 

“Een ideale manier om het werkveld als beginnend leidinggevende in het onderwijs te leren kennen”
(oud-deelnemer) 
 

Praktische informatie

Data en locaties:


 
Tweedaagse: 12 en 13 november 2020 (Kontakt der Kontinenten)  
Intervisiebijeenkomst: 13 januari 2021 (Kaap Doorn)  
Intervisiebijeenkomst: 3 maart 2021 (Kaap Doorn)
Kosten:

 
400 euro (excl. btw)
Dit bedrag is inclusief lunch en diner tijdens de tweedaagse. Een hotelovernachting is niet inbegrepen. 
Inschrijven: Meld u aan via dit formulier
Meer informatie: Lees de informatieflyer
Vragen?


 
Heeft u vragen over dit inwerktraject? Of twijfelt u of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@vo-academie.nl o.v.v. Beginnend Schoolleider.