Om schoolleiders te ondersteunen , verzorgt de VO-academie in samenwerking met Drs. Annemarie Neeleman het leertraject ‘De onderzoekende schoolleider'. Met dit leertraject versterkt u uw onderzoeksmatige rol als schoolleider, een van de bouwstenen van het beroepsprofiel van de schoolleider. U krijgt handvatten aangereikt hoe u (wetenschappelijk) onderzoek en schooldata systematisch kunt inzetten om lopende of toekomstige vraagstukken uit uw dagelijkse praktijk te analyseren. 

De inschrijving voor beide groepen is gesloten! U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor Leertraject de onderzoekende schoolleider. In drie sessies worden verschillende vormen van onderzoek verkend; de principes van wetenschappelijk onderzoek en onderzoeksmatig leidinggeven uiteengezet; zoek- en interpretatiestrategieën aangereikt en voorbeelden gegeven van hoe u wetenschappelijke onderzoeksresultaten kunt inzetten in de eigen praktijk.

Voor wie?
Het leertraject is bedoeld voor schoolleiders uit het vo die hun onderzoeksvaardigheden en onderzoeksmatig leidinggeven binnen de school willen versterken. Om voldoende ruimte voor interactie en diepgang te waarborgen, kunnen aan deze leergang maximaal 16 schoolleiders deelnemen . Deelname geschiedt op basis van volgorde van ontvangst van het inschrijvingsformulier.

Eigen schoolpraktijk centraal
In het leertraject staat de eigen schoolpraktijk centraal. Gedurende het leertraject werkt u aan een casus waarin u het geleerde verbindt aan een vraagstuk uit uw eigen school- en schoolleiderpraktijk.
 
Data 
De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 19:00 uur op het kantoor van de VO-raad. Tijdens de sessie wordt een lichte maaltijd geserveerd. 

Groep 1: 
Woensdag 26 september
Woensdag 31 oktober
Woensdag 28 november

Groep 2:
Donderdag 27 september
Donderdag 1 november
Donderdag 29 november

Locatie
VO-raad
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht

Kosten
Voor dit traject geldt een deelnemersbijdrage van 250 euro excl. btw.

Meer informatie over dit leertraject?

Meer informatie: lees de flyer.