Bent u werkzaam binnen het voortgezet onderwijs en heeft u leidinggevende ambities? Door deelname aan het leertraject Oriëntatie op leiderschap krijgt u inzicht in uw eigen leiderschapskwaliteiten, doet u ervaring op met leidinggeven en kunt u vervolgens een weloverwogen keuze maken voor een volgende loopbaanstap.   
 

Voor wie? 

Het leertraject Oriëntatie op leiderschap is ontwikkeld voor ambitieuze docenten en werknemers in het voortgezet onderwijs die de mogelijkheden van een leiderschapsrol willen verkennen.  
 

Wat levert het op? 

Na deelname heeft u: 

  • Meer inzicht gekregen in het beroep van schoolleider in het middenmanagement; 
  • Zicht op uw eigen drijfveren en ambities wat betreft leiderschap; 
  • Ontdekt of leidinggeven bij u past en waar uw (leiderschaps)kwaliteiten liggen; 
  • Kennis en ervaring opgedaan zodat u een bewuste keuze kunt maken voor een volgende loopbaanstap. 
     

Programma op hoofdlijnen 

De vraag naar schoolleiders in het middenmanagement blijft door uitstroom de komende jaren naar verwachting groot. Met het traject ‘Oriëntatie op leiderschap' wil de VO-academie de mobiliteit van docenten en medewerkers stimuleren, door in te zetten op de ontwikkeling van leiderschap. Het programma neemt de uitgangspunten van loopbaanleren als leidraad: een proces van voortdurend actief en bewust werken aan de eigen ontwikkeling om ‘klaar’ te zijn op het moment van loopbaankeuzes. Het programma is zo ingericht dat het leren tijdens en tussen de bijeenkomsten door plaatsvindt, en zowel binnen de context van de school als online. U werkt gedurende het traject in koppels samen, waarbij u de ander (ook online) volgt en samen werkt aan een eindopdracht.  

 

“Ik heb meer inzicht gekregen in het algehele takenpakket van een teamleider. Daarnaast heb ik ook ontdekt welke ‘moeilijke’ kant het teamleiderschap met zich mee kan brengen.”  (oud deelnemer)

 

 Praktische informatie 

Data: 

 

  • Startbijeenkomst: 26 september 2022 (16.00 - 20.00 uur)  
  • Tweede bijeenkomst: 21 november 2022 (16.00 - 20.00 uur) 
  • Slotbijeenkomst: 23 januari 2023 (16.00 - 20.00 uur) 

Locatie: 

n.n.b. 

Kosten: 

Deelname aan het traject bedraagt €400,00 (excl. BTW). 

Inschrijven: 

Meld u aan via dit formulier. 

Vragen? 

Voor vragen over dit leertraject kunt u contact opnemen via info@vo-academie.nl o.v.v. Oriëntatie op leiderschap.