13 september 2019 begint een nieuwe tranche van de succesvolle opleiding VO-managementcoach. Dit jaar is er plek voor 25 bestuurders en ervaren schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens ook willen inzetten om (beginnende) collega’s in de sector te ondersteunen in hun professionalisering.  

De opleiding is kosteloos. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding actief aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform van kennisdeling en groei van expertise in de sector met als uiteindelijke doel een verdere kwaliteitsverbetering van de sector en het onderwijs.  

Aanmelding en selectie 

De leergang is opgezet voor bestuurders en voor ervaren schoolleiders met minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen.   

De sollicitaties starten vanaf 6 mei 2019. Belangstellenden kunnen zich dan via de aanmeldformulieren inschrijven voor het selectieproces. De aanmeldingsprocedure sluit op uiterlijk 24 mei 23:59 uur of eerder als 25 kandidaten zich hebben aangemeld. Meer informatie over het selectieproces en de procedure volgt nog.

Programma op hoofdlijnen 

Het programma biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. De opleiding wordt verzorgd door BGL & Partners. 

Voorlichtingsbijeenkomst 8 mei 

Twijfelt u nog of dit een geschikte opleiding is? We organiseren op 8 mei 2019 van 16.00 uur - 18.00 uur bij de VO-Raad in Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst. Op deze bijeenkomst vertellen we u meer over het traject VO-managementcoach en heeft u gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt zich via dit formulier aanmelden voor deze bijeenkomst.

Locatie: VO-Raad, Aïdadreef 4 Utrecht

Kosten

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.

Locatie

o.a. Meeting Plaza, Utrecht. Meer informatie volgt nog