Het is niet meer mogelijk om te solliciteren voor een plaats in de opleiding tot VO-managementcoach. 

Meer informatie over het selectieprofiel en de selectieprocedure vindt u hier, meer informatie over de opleiding vindt u hier.


13 september 2019 begint een nieuwe tranche van de succesvolle opleiding VO-managementcoach. Dit jaar is er plek voor 25 bestuurders en ervaren schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens ook willen inzetten om (beginnende) collega’s in de sector te ondersteunen in hun professionalisering.  

De opleiding is kosteloos. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding actief aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform van kennisdeling en groei van expertise in de sector met als uiteindelijke doel een verdere kwaliteitsverbetering van de sector en het onderwijs.  

Aanmelding en selectie 

VO-managementcoach is opgezet voor bestuurders en ervaren schoolleiders met minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring, die na afronding van het opleidingstraject nog minimaal twee jaar werkzaam zijn in het vo en actief als coach aan de slag willen. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen. 

De sollicitaties starten vanaf 6 mei 2019. Belangstellenden kunnen zich dan via het aanmeldformulier inschrijven voor het selectieproces. De aanmeldingsprocedure sluit op uiterlijk 23 mei 23:59 uur of eerder als 40 kandidaten zich hebben aangemeld. Van de 40 aanmeldingen zullen maximaal 25 kandidaten worden toegelaten tot de opleiding. 


Programma op hoofdlijnen 

Het programma biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. De opleiding wordt verzorgd door BGL & Partners. Meer informatie over het programma van de opleiding vindt u in deze informatieflyer.

Kosten

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.

Locatie

o.a. Meeting Plaza, Utrecht. Meer informatie volgt nog