Deze opleiding biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. De opleiding is opgezet voor bestuurders en voor ervaren schoolleiders met minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen. De opleiding wordt verzorgd door BLG&Partners.  Na de opleiding zijn deelnemers nog minimaal twee jaar actief als VO-managementcoach. Het traject kent een selectietraject vanwege het beperkt aantal opleidingsplaatsen en de eisen die aan de deelnemers gesteld worden. De opleiding bestaat uit ongeveer 12 bijeenkomsten waarin intervisie, supervisie en themabijeenkomsten worden afgewisseld. 

Data: Voorlichtingsbijeenkomst op 17 april 2019, de selectieperiode vindt plaats van april tot juni 2019. De opleiding start op 13 september 2019 en eindigt in april 2020. 

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit traject? U kunt uw contactgegevens doorgeven met dit formulier, dan houden we u op de hoogte.