Een organisatie vol professionals is nog geen professionele organisatie. De vraag voor leidinggevende is dan ook: hoe ontwerp je een organisatie waarbij autonomie en respect voor vakmanschap centraal staan. Maar wel op basis van begrensde autonomie voor de professional, want deze is onderdeel van een groter geheel zodat spelregels gewenst zijn.

Hoe draag je als leidinggevende bij aan een samenwerkingscultuur op basis van vrijmoedig spreken? Wat vraagt het van een leidinggevende om geloofwaardig positie te kiezen in concrete situaties? En, hoe vermijd je de vlucht in maakbaarheid en spreadsheet-management? Hoe balanceer je tussen uitdagen én ondersteunen. André Wierdsma geeft u, op basis van de zijn jarenlange ervaring en kennis, inzicht in hoe deze vragen aan te pakken, en concrete handvatten om samenwerking in een professionele organisatie vorm te geven.

Andr%c3%a9 wierdsma

 Over de spreker

André Wierdsma is, sinds juni 2014, emeritus hoogleraar 'Organiseren en Co-creëren' bij Nyenrode Business Universiteit. Hij is één van de oprichters van het Executive Management Development Centre (EMDC) van Nyenrode. André heeft meer dan 30 jaar ervaring werkend op het raakvlak tussen management- en organisatieontwikkeling. Zijn onderzoek en publicaties vallen binnen de domeinen: leiderschap, verandermanagement, organisatiedynamiek, begrensde zelfsturing en lerend organiseren. De laatste tien jaar is filosofie meer en meer een inspiratiebron geworden voor zijn denken.

Hij heeft vele in-company programma's ontworpen en uitgevoerd voor bedrijven als ABN AMRO, Aegon, Akzo, Hogeschool van Amsterdam, KPMG, IBM, ING, Randstad, Nationale-Nederlanden, Vitens en vele anderen.

Data en tijd

De VO-academie verzorgt deze masterclass op 4 april van 15:00 tot 18:00 uur met aansluitend diner-buffet.