Op 29 februari geeft onderwijskundige en consultant Kaylee Rosaline een masterclass over Inclusief Leiderschap. In een interactieve setting duiken we in concepten als diversiteit, equity en inclusie. De Masterclass geeft je inzicht in de nuances van diversiteit en inclusie (D&I) vanuit een leiderschapsbril. We onderzoeken de impact van inclusief leiderschap op teamdynamieken, organisatiecultuur en beleid. Daarbij wordt de focus gelegd op het onderzoeken van je eigen leiderschapsstijl zodat je jouw persoonlijke valkuilen en kansen met betrekking tot D&I gaat herkennen.
 

Wat levert deelname op?

Na deelname:

  • Begrijp je de diepgang van diversiteit en inclusie in het onderwijs en weet je hoe je deze principes kunt integreren met jouw leiderschapsstijl
  • Heb je een beter inzicht in jouw leiderschapsstijl en begrijp je de daarbij horende kansen en uitdagingen voor inclusie voor jouw specifieke leiderschapsstijl
  • Heb je een idee van hoe je jouw leiderschapsstijl kunt inzetten ten behoeve van inclusie in je schoolorganisatie


Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor schoolleiders die streven naar een inclusievere schoolomgeving. Als schoolleider speel je een cruciale rol in het bevorderen van een inclusieve cultuur, het ontwikkelen van inclusief beleid en het uitstippelen van een route naar een inclusievere schoolorganisatie.
 

Over de spreker

Kaylee Rosalina is onderwijskundige en consultant met een focus op diversiteit, inclusie en sociale rechtvaardigheid. Ze richtte Drakenfruit op om organisaties te helpen inclusiever te worden. Hiervoor combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond, praktische werkervaring en persoonlijke inzichten. Ook zit ze in de Raad van Toezicht van Stichting Edukans; een organisatie die zich richt op het creëren van onderwijskansen wereldwijd.
 

Praktische informatie

  • Datum: 29 februari
  • Tijd: 15:00 – 18:00 uur (incl. inloop en pauze), 18:00 – 19:00 uur dinerbuffet
  • Locatie: Buitenplaats Maartensdijk
  • Kosten: €100
  • Schrijf je hier in.