Tijdens deze masterclass onderzoeken we het fenomeen ‘denksessie’, leert u de waarde kennen van een goed groepsgesprek en leert u de vaardigheden om als leidinggevende een denksessie in goede banen te leiden.

Gevoel van eigenaarschap werkt positief op productiviteit en effectiviteit van professionals. Hoe betrek je de medewerkers bij beleidsontwikkeling? Dat kan door als schoolleider de dialoog aan te gaan met je team. Een groepsdialoog is echter niet altijd even gemakkelijk, zeker als de meningen in de groep sterk verschillen en je geneigd bent jouw visie als de gewenste te beschouwen. Een denksessie kan uitkomst bieden. Een denksessie vraagt van de deelnemers een bepaalde discipline (gespreksregels) en van de gespreksleider bepaalde vaardigheden. En het is wat anders dan het voorzitten van een vergadering.

Over de spreker: 

Dick van Hennik was vanaf 1970 leraar geschiedenis, conrector, plv. rector, rector, lid CvB en tenslotte voorzitter CvB in het voortgezet onderwijs. Sinds 2013 heeft hij een eigen bedrijf als trainer en consultant in het onderwijs en is daarnaast Filosofisch Practicus. Tijdens zijn loopbaan was hij voorzitter van de Nederlandse DaltonVereniging (1994 – 2009) en hij is voorzitter van het bestuur van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen (2011 – heden).

Kosten: 50,00 (Ex. BTW)  

Datum: 23 november 2017

Tijd: van 14.30 - 17.30 uur

Locatie: Igluu Eindhoven 

Algemene voorwaarden: bekijk hier de algemene voorwaarden van de Masterclasses 2017.