We leven in hectische tijden, met als enige constante de veranderingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Hoe bewaart u als leider in deze tijden de rust, het overzicht en houd u plezier? Dienend-leiderschap zou wel eens de sleutel kunnen zijn die maakt dat u zich een grondhouding eigen maakt die u bijzonder effectief maakt binnen uw school en daarbuiten. Waarom? Dienend-leiders kennen zichzelf en accepteren zichzelf. Ze zijn authentiek, kennen hun waarden en leven in lijn daarmee. Tevens hebben ze een stevig moreel kompas en een inspirerende visie. Dit zorgt ervoor dat ze ‘alert ontspannen’ kunnen zijn en in kunnen spelen op wat de omstandigheden van hen vragen.
 

Over de masterclass 

In deze masterclass ontdekt u wat dienend-leiderschap is, waarom het een zeer effectieve vorm van leiderschap is, wat de onderliggende (organisatiepsychologische) mechanismen zijn en hoe u zelf uw dienend-leiderschap op een leuke manier stap voor stap verder kunt ontwikkelen. 

Samen met dr. Inge Nuijten verkent u de impact van dienend-leiderschap in uw schoolpraktijk. Inge zal u onder andere meenemen in de belangrijkste kenmerken van goed leiderschap en voorwaarden om dienend-leiderschap eigen en tot een succes te maken.


Wat levert deelname op?  

Door deelname aan de masterclass leert u wat de meest onderschreven oervorm van leiderschap is, waarom die nog weinig aandacht kreeg en hoe u het na de masterclass zelf kunt gaan oppakken. U krijgt wetenschappelijk onderbouwde praktische handvatten voor onder andere effectief (online) vergaderen, mensen verantwoordelijk houden, een lerende organisatie creëren, het bevorderen van intrinsieke motivatie en vertrouwen, het faciliteren van eigenaarschap en het werken met goede energie en plezier. 
 

Voor wie? 

De masterclass is bedoeld voor schoolleiders en bestuurders uit het vo die hun leiderschap en het leiderschap van hun mensen binnen de school/organisatie willen versterken. Om voldoende ruimte voor interactie en diepgang te waarborgen, kunnen aan deze masterclass maximaal 30 personen deelnemen. Deelname geschiedt op basis van volgorde van ontvangst van het inschrijvingsformulier.
 

Over de spreker 

Dr. Inge Nuijten inspireert ambitieuze leiders om bewuster te leiden waardoor ze met meer energie en minder tijd hun eigen leven en dat van hun medewerkers leuker en impactvoller kunnen maken. Vanuit het Institute for Servant-Leadership, Redpoint Company en de Redpoint Academy geeft zij advies, training en coaching op het gebied van dienend-leiderschap, vitaliteit en prestatiepsychologie. Inge promoveerde op dienend-leiderschap en schreef onder andere de bestsellers ‘Echte leiders dienen’ en ‘Dienend-leiderschap’. Ze is voorstander van kernachtige inzichten, ultra praktische acties en slimme transformaties.

 

Praktische informatie:

  • Datum: 7 april 2022 
  • Tijd: 15:00 – 17:00 uur (incl. pauze) 
  • Locatie: Online 
  • Doelgroep: bestuurders en schoolleiders  
  • Meld u hier aan