Je wilt als docent graag een volgende stap zetten en je denkt na over een leidinggevende functie, bijvoorbeeld als team- of schoolleider. Welke kwaliteiten heb je dan nodig? En wat houdt dat precies in ‘leidinggeven’? In dit leertraject zoeken we het antwoord op deze en andere vragen rondom het thema leiderschap. Na afloop heb je als docent inzicht in je eigen leiderschapskwaliteiten, heb je ervaring opgedaan met leidinggeven en kun je een weloverwogen keuze maken voor een volgende loopbaanstap. 

Voor wie? 

De leergang oriënteren op leiderschap is ontwikkeld voor docenten met leiderschapsambities die de mogelijkheden willen verkennen voor toekomstig leiderschap. De deelnemers doen dit samen met zijn of haar leidinggevende die gedurende de periode een context creëert waarin de docent kan leren en experimenteren en de deelnemer helpt in het proces van reflecteren en keuzes maken. 

Om die reden is het van belang dat tijdens de eerste bijeenkomst ook de leidinggevende van de deelnemer aanwezig is. Hij of zij volgt op deze eerste dag een workshop loopbaancoaching. 

Ervaren begeleiding

Het leertraject wordt begeleid door een deskundige trainer met ruime ervaring in het onderwijsveld en het trainen en begeleiden van leidinggevenden. De inhoud van het leertraject is tijdens een pilot in 2016 getoetst bij een groep docenten. Eerdere deelnemers geven aan in de evaluaties dat het leertraject goed aansluit bij de vraag van docenten die zich willen oriënteren op een leidinggevende positie in het onderwijs. Het programma is zo ingericht dat het leren plaatsvindt tijdens de bijeenkomsten, binnen de context van de school en online via VOnkel, het kennis- en leerplatform van de VO-academie.

Kosten

€ 400,- (excl. btw) 

Data bijeenkomsten

Maandag 23 september 2019 
Maandag 25 november 2019 
Maandag 27 januari 2020 

Elke bijeenkomst vindt plaats van 16:00 tot 20:00 uur. 

Locatie

Conferentiecentrum Kaap Doorn, Postweg 9 Doorn