Je wilt als docent graag een volgende stap zetten en je denkt na over een leidinggevende functie, bijvoorbeeld team- of schoolleider. Maar welke kwaliteiten heb je dan nodig? En wat houdt dat precies in ‘leidinggeven’? In dit leertraject zoeken we het antwoord op deze en andere vragen rondom het thema leiderschap. Na afloop heb je als docent inzicht in je eigen leiderschapskwaliteiten, heb je ervaring opgedaan met leidinggeven en kun je een weloverwogen keuze maken voor een volgende loopbaanstap. 

De inschrijving is gesloten! U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het leertraject Oriëntatie op leiderschap voorjaar 2019. De VO-academie organiseert dit traject weer in het najaar. Meer informatie over de data en hoe hiervoor aan te melden vindt u op deze pagina.

Voor wie?

De leergang oriënteren op leiderschap is ontwikkeld voor docenten met leiderschapsambities die de mogelijkheden willen verkennen voor toekomstig leiderschap. De deelnemers doen dit samen met zijn of haar leidinggevende die gedurende de periode een context creëert waarin de docent kan leren en experimenteren en de deelnemer helpt in het proces van reflecteren en keuzes maken.

Om die reden is het van belang dat tijdens de eerste bijeenkomst ook de leidinggevende van de deelnemer aanwezig is. Hij of zij volgt op deze eerste dag een workshop loopbaancoaching.

Ervaren begeleiding

Het leertraject wordt begeleid door een deskundige trainer met ruime ervaring in het onderwijsveld en het trainen en begeleiden van leidinggevenden. De inhoud van het leertraject is tijdens een pilot in 2016 getoetst bij een groep docenten. Het leertraject sluit goed aan bij de vraag van docenten die zich willen oriënteren op een leidinggevende positie in het onderwijs, geven eerdere deelnemers aan in de evaluatie. Het programma is zo ingericht dat het leren plaatsvindt tijdens de bijeenkomsten, binnen de context van de school en online via VOnkel, het kennis- en leerplatform van de VO-academie.

Meer informatie over het programma en de inhoud van de leergang staan vermeld in deze flyer.

Kosten

€ 400,- (excl. btw)

Data bijeenkomsten

Maandag 11 februari 2019
Maandag 15 april 2019
Maandag 17 juni 2019

Elke bijeenkomst vindt plaats van 16:00 tot 20:00 uur.

Locatie

Muntgebouw Utrecht, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht