Bent u net gestart als bestuurder en heeft u behoefte aan een netwerk waarin u samen met andere beginnend bestuurders inzicht krijgt in de diversiteit van het beroep en uw rol daarin? Speciaal om startende bestuurders te faciliteren in hun nieuwe functie, heeft de VO-academie het pilottraject Beginnend bestuurder ontwikkeld. Tijdens een tweedaagse leert u van de expertise van sprekers op het gebied van besturen en governance, neemt u deel aan inspirerende workshops en leert en reflecteert u in een klein netwerk met andere beginnend bestuurders.  
 

Voor wie?

Het leertraject Beginnend Bestuurder is ontwikkeld om startende bestuurders te faciliteren in hun nieuwe rol. Dit leertraject is bedoeld voor bestuurders met maximaal twee jaar ervaring, die een impuls willen geven aan hun functie en willen leren binnen een netwerk. Voorafgaand aan dit traject wordt een intakegesprek gevoerd.  
 

Wat levert het op?

  • Zicht op verschillende facetten van het beroep, waaronder professionaliseringsthema’s, de Code Goed Bestuur en toezichtkader inspectie vanuit de expertise van verschillende sprekers;
  • Inzicht in de concrete vraagstukken waar ‘de bestuurder van nu’ mee te maken krijgt en in mogelijke beroepsdilemma’s die in het beroep van bestuurder in het vo een rol spelen;
  • Een netwerk met andere beginnend bestuurders, waarin u kunt leren van elkaar en van elkaars onderwijscontext. Bovendien krijgt u de mogelijkheid om reflectie en feedback in een netwerk van bestuurders verder te ontwikkelen;
  • Handvatten om een start te maken met het formuleren van een (professioneel) zelfbeeld vanuit eigen kwaliteiten en drijfveren. 

     

Programma op hoofdlijnen

Als beginnend bestuurder stapt u vanaf de eerste dag in een nieuwe rol. Een positie waarin u beslissingen neemt voor alle scholen die u vertegenwoordigt. Daarnaast moet u politiek sensitief zijn, weten in welke maatschappelijke context u opereert en kennis hebben van de financiële aspecten van de schoolorganisatie. Geen geringe opgave. In het leertraject Beginnend bestuurder: samen een stap verder faciliteert de VO-academie startende bestuurders in hun nieuwe rol. Dit traject is opgezet als tweedaagse. De eerste dag draait om uw persoonlijke professionaliteit in uw rol als boegbeeld en hoofd van een organisatie. Dag twee staat in het teken van de maatschappelijke opdracht en de verantwoordelijkheid die u als bestuurder heeft. Tijdens de tweedaagse neemt u deel aan inspirerende workshops en leert u van de expertise van sprekers. Workshopleiders en sprekers gaan in op de uitdagingen en dilemma’s uit het werkveld van de deelnemers. Bovendien is er tijdens de tweedaagse ruimte voor verdieping, doordat u in een klein netwerk van startende bestuurders van en met elkaar kunt leren.
 

Data en locatie

Deze tweedaagse van de pilot Beginnend Bestuurder vindt plaats in Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn op 4 en 5 november 2019. Op 4 november wordt een diner en avondprogramma verzorgd.  
 

Kosten

Kosten voor dit traject bedragen €400,00 (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief lunch en diner. Een hotelovernachting is niet inbegrepen. 
 

Inschrijven

Meld u nu aan voor het pilottraject Beginnend Bestuurder via dit formulier. Na inschrijving ontvangt u enkele aanvullende vragen. Weet u niet zeker of uw functie aansluit bij het deelnemersprofiel? Neem dan contact met ons op via info@vo-academie.nl o.v.v. Pilottraject beginnend bestuurder.