Het is niet meer mogelijk om te solliciteren voor een plaats in de opleiding tot VO-managementcoach. 

Op donderdag 9 september 2021 begint de zevende tranche van de succesvolle opleiding VO-managementcoach. Dit jaar is er plek voor 25 ervaren bestuurders en schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens willen inzetten om (beginnende) collega’s in de sector te ondersteunen in hun professionalisering. ​​​​De opleiding is kosteloos. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding minimaal 2 jaar belangeloos aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform van kennisdeling en groei van expertise in de sector met als uiteindelijke doel een verdere kwaliteitsverbetering van de sector en het onderwijs.  

Aanmelding en selectie 

VO-managementcoach is opgezet voor ervaren bestuurders en schoolleiders met minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat u na afronding van het opleidingstraject nog minimaal twee jaar werkzaam bent in het vo en actief als coach aan de slag wilt. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen. 

De sollicitaties starten vanaf 18 mei 2021. Belangstellenden kunnen zich dan via het aanmeldformulier inschrijven voor het selectieproces. De aanmeldingsprocedure sluit op uiterlijk 2 juni om 23:59 uur of eerder als 40 kandidaten zich hebben aangemeld. Van de 40 aanmeldingen zullen maximaal 25 kandidaten worden toegelaten tot de opleiding. 

Tip! We raden aan om uw antwoorden vooraf al in te vullen in het Word-bestand dat u hieronder kunt downloaden, zodat u tijdens de aanmeldprocedure alleen nog maar uw antwoorden in de velden hoeft te plakken. Tevens is dit handig voor uw eigen administratie.Programma op hoofdlijnen 

Het programma biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. De opleiding wordt verzorgd door BGL & Partners. Meer informatie over het programma van de opleiding vindt u in deze informatieflyer.

Praktische informatie

Data en tijden: 
Sollicitatieperiode: 18 mei - 2 juni 23:59 uur, of eerder wanneer 40 mensen zich hebben aangemeld
Startbijeenkomst opleidingstraject: 9 september 2021 
Zie pagina 5 van de informatieflyer voor alle overige opleidingsdagen.
Locatie:
 
Indien fysiek mogelijk vinden de bijeenkomsten plaats bij Meeting Plaza, Utrecht. Anders worden de bijeenkomsten (deels) online georganiseerd. 
Kosten: Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie:


 
Heeft u na het lezen van de profielschets en de informatieflyer nog vragen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@vo-academie.nl o.v.v. Opleiding VO-managementcoach.
Aanmelden:  Het is niet meer mogelijk om te solliciteren voor een plaats in de opleiding tot VO-managementcoach.