Binnen de VO-raad en VO-academie wordt meer en meer ruimte gemaakt voor de professionele ontwikkeling van bestuurders. Uit onderzoek blijkt dat specifiek het benutten van elkaars expertise een krachtig professionaliseringsmiddel is, juist ook voor bestuurders van VO organisaties. Niet voor niets werd in het sectorakkoord het belang onderstreept dat bestuurders elkaars expertise en ervaringen benutten om hun bestuurskracht te versterken. Op basis van deze gedachte wordt in het najaar gestart met een ontdekkingsreis op weg naar een nieuw leernetwerk voor bestuurders die actief zijn in het voortgezet onderwijs. Een ontdekkingsreis waarin bestuurders elkaar ontmoeten, de kracht van het verschil ontdekken en met elkaar een duurzaam en krachtig netwerk willen en kunnen vormen. Om op een nieuwe manier werk te maken van hun professionele identiteit.

Deze ontdekkingsreis wordt gestart als een pilot met een tweetal intensieve ontmoetingen gericht op het nader verkennen en verdiepen van de professionele identiteit.

Doel?

De ontdekkingsreis is ontwikkeld voor bestuurders in het voortgezet onderwijs, die hun professionele identiteit willen verkennen en verdiepen. Die nieuwsgierig zijn naar de kracht van het model “professionele identiteit” en dat met en aan anderen willen ontdekken. Na inschrijving zal een telefonisch intake plaatsvinden waarna u definitief toegelaten wordt tot het leernetwerk.

Voor wie?

Het leernetwerk is ontwikkeld voor bestuurders in het voortgezet onderwijs. Na inschrijving zal een telefonisch intake plaatsvinden waarna u definitief toegelaten wordt tot het leernetwerk. Er is plek voor maximaal 12 bestuurders.

Data?

De kick-off 48-uurse vindt op 5,6 en 7 oktober 2017 plaats op het Waddeneiland Terschelling. De tweede bijeenkomst, de 32-uurse, staat gepland op 8 en 9 december 2017 en zal plaatsvinden in Rotterdam.

Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

Terschelling 1491563 1920
Rotterdam