In 2018 bieden we weer verschillende masterclasses aan voor schoolleiders en bestuurders. Dit overzicht zal nog worden uitgebreid.

Voor schoolleiders

22 maart 2018 Masterclass: Moreel leiderschap: Balanceren tussen procedurele grenzen en praktische vrijheid

In deze interactieve masterclass nemen André Wierdsma en Joep Dohmen u mee in het gedachtegoed van de psychologie en de filosofie van Bildung. Hoe ontwikkel je als leider het collectief vermogen tot vrijmoedig spreken en van eigen praktische wijsheid? Meer informatie

31 mei 2018: Masterclass: Strategisch Talentmanagement: hoe investeer je in het juiste personeel?

Spreker: Prof. Dr. Lidewey van der Sluis
Talenten, tijd en vrijheid. We hebben het allemaal. Hoe maken we als bestuurders en schoolleiders van die mix een succesformule binnen de eigen VO-school? Met zo veel kaders en keuzemogelijkheden? Voor de toekomst van uw organisatie, heeft u medewerkers nodig die de organisatie kunnen dragen naar die toekomst. Wie zijn dat? Wat kunnen en willen zij, en hoe gedragen zij zich? Ook speelt de vraag wanneer u deze mensen waarvoor nodig hebt een rol. Het benutten van andermans talent begint bij het ontwikkelen van een visie op al deze vragen. Meer informatie      

31 oktober 2018: Masterclass Embodied Learning - Ervaringsgericht leren over Leiderschap                                                                                                                        Vraagt u zich weleens af wat u beweegt? Waar uw werk naartoe beweegt?  Hoe u als leider anderen inspireert tot meer beweging? Zinvolle beweging ontstaat niet door erover na te denken en zeker niet door nog harder te gaan werken. Er is iets anders nodig: een andere houding, een nieuwe basismentaliteit. Werken vanuit meer ontspanning en frisse waarneming, dieper luisterend naar ontwikkelingen die zich aandienen. De sleutel tot die houding is te vinden in werken met lichaamsbewustzijn. Spreker: Drs Paula Kolthoff Meer informatie

                                                                                                             

Voor bestuurders

22 maart 2018 Masterclass: Moreel leiderschap: Balanceren tussen procedurele grenzen en praktische vrijheid

In deze interactieve masterclass nemen André Wierdsma en Joep Dohmen u mee in het gedachtegoed van de psychologie en de filosofie van Bildung. Hoe ontwikkel je als leider het collectief vermogen tot vrijmoedig spreken en van eigen praktische wijsheid? Meer informatie