Opleiding tot VO-managementcoach start in juni
In juni begint de VO-academie met een nieuwe opleiding tot  VO-managementcoach voor ervaren schoolleiders en ervaren bestuurders. Dit voorjaar beginnen we met de selectie van deelnemers voor deze nieuwe tranche. Heeft u interesse in deelname? Schrijf u hier in voor de interesselijst. U ontvangt een e-mail zodra er meer bekend is over het selectieproces en de bijbehorende data. 

Voorlichtingsbijeenkomst
We organiseren op vrijdag 9 maart 2018 van 16.00 uur - 18.00 uur bij de VO-raad in Utrecht een voorlichtingsbijeenkomst. Op deze bijeenkomst vertellen we u meer over het traject VO-managementcoach en heeft u gelegenheid tot het stellen van vragen. (Adres VO-raad: Aidadreef 4 Utrecht) In het interesseformulier kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst. 

Gecertificeerd 
In het traject VO-managementcoach worden ervaren schoolleiders en bestuurders via het opleidingsinstituut BGL&Partners opgeleid tot gecertificeerd coach. Daardoor zijn zij goed in staat om (startende) collega’s binnen en buiten de school te begeleiden in hun ontwikkelingsvraag. Zelf hebben de deelnemers ook zeer veel baat bij de opleiding. De ontwikkeling van het individu van de coach wordt verbonden aan de ontwikkeling van de bredere organisatie en de sector. Je wordt niet alleen een goede coach, maar ook een betere leidinggevende, stellen diverse oud-deelnemers. 

Kwaliteit onderwijs 
De afgelopen jaren zijn er bijna 100 gecertificeerde coaches binnen de opleiding opgeleid. Deze coaches zijn voor iedere schoolleider en bestuurder kosteloos te boeken voor coaching en ondersteuning. VO-managementcoach begon in 2012 als onderdeel van het niet-formele scholingsaanbod bij de VO-academie. Het traject is destijds opgestart om ervaren leidinggevenden met veel ervaring en kennis te koppelen aan leidinggevenden met de behoefte aan ondersteuning in hun taak om de kwaliteit van het onderwijs in hun school te versterken. 

Over coaching: lees het katern ontmoeting en interactie.