De huidige Zelfscan is aan vernieuwing toe. SRVO ontwikkelt, samen met de VO-academie, een nieuwe reflectietool voor alle schoolleiders die uitgaat van de vernieuwde Beroepsstandaard. Dit najaar starten we met twee pilots voor twee verschillende reflectietools. Probeer het uit en beoordeel mee!
 

Pilot 1: Bardo

Bardo heeft de beroepsstandaard verwerkt in een hun nieuwe leeromgeving voor onderwijsprofessionals. De inhoud van deze omgeving is specifiek afgestemd op uw functie als teamleider, directeur, rector of als schoolleiders van een grote scholengemeenschap. Als u meedoet met deze pilot kunt u de drie onderdelen van de leeromgeving afzonderlijk of juist in samenhang gebruiken:

  • Een handig feedbackinstrument.
  • Een reflectietool waarmee u de juiste vragen stelt over uw eigen leiderschap.
  • De mogelijkheid een leergemeenschap te starten met andere leidinggevenden, voor verdieping van uw leerthema en verbinding met de eigen werkpraktijk. Vanuit de gedachte dat samen leren beter werkt.
     

Pilot 2: Groow

Groow is een ontwikkeltool voor leerlingen, die speciaal voor schoolleiders wordt aangepast aan de beroepsstandaard.
De eigentijdse vormgeving en doordachte leeromgeving stimuleren de gebruikers om niet alleen een momentopname te maken, maar steeds weer te reflecteren op wat gedaan is én waar u naar toe wilt werken. Als u meedoet met deze pilot:

  • Test u de reflectietool Groow voor schoolleiders uit;
  • Krijgt u feedback, advies en inspiratie op basis van uw uitkomsten;
  • En denkt u mee met de vraag hoe deze omgeving nog beter kan bijdragen aan continue professionalisering van uw zelf en uw collega’s.

Probeer de tools uit en beoordeel mee! Alvast uw interesse kenbaar maken? Vul deze e-mail aan met uw gegevens.