Van 10 tot en met 14 oktober 2022 vindt voor de tweede keer de Week van de Starter plaats. We organiseren in die week verschillende bijeenkomsten rond het inwerken en begeleiden van startende leraren, schoolleiders en bestuurders. Ook delen we relevante publicaties en instrumenten om - samen met leidinggevenden en HR - werk te maken van een goede start. 

Een nieuwe rol vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Daar komen ook veel vragen en onzekerheden bij kijken. Niet alleen voor de starter zelf, maar ook voor de school is het daarom noodzakelijk een beginnende leraar, schoolleider of bestuurder goed toe te rusten en te begeleiden. Tijdens de week gaat het natuurlijk over de begeleiding zelf, maar ook over hoe u een goed inwerkprogramma kunt opzetten, in relatie met het strategisch HR-beleid (SHRM) van de school.
 

Inwerktrajecten en nieuw katern 

In de Week van de Starter beginnen inwerktrajecten voor beginnende schoolleiders en bestuurders met een gezamenlijke Tweedaagse op 13 en 14 oktober. In De Utrechtse Stadsvrijheid bieden wij een inspirerend en interactief programma, met keynotespreker Leo Bormans (geluksonderzoeker, schrijver en inspirator) en andere inspirerende sprekers zoals Frank Weijers (ervaren proceskundige), Annemarie Mars (veranderexpert) en Jos Kusters (voorzitter OMO). Daarnaast presenteren we in de Week van de Starter ook een nieuw katern over een goede start en begeleiding, en de rol van de schoolleiding en SHRM hierin. 
 

Alvast meer weten? 

Lees meer over de inwerktrajecten: 

Het Platform Samen Opleiden biedt verschillende publicaties en activiteiten aan over het begeleiden van startende leraren.