Van 10 t/m 14 oktober vindt voor de tweede keer de Week van de Starter plaats. In deze week zijn er diverse bijeenkomsten rond het inwerken en begeleiden van startende leraren, schoolleiders en bestuurders. 

Een nieuwe rol vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Daar komen ook veel vragen en onzekerheden bij kijken. Niet alleen voor de starter zelf, maar ook voor de school is het daarom noodzakelijk een beginnende leraar, schoolleider of bestuurder goed toe te rusten en te begeleiden. Tijdens de Week van de Starter gaat het over de begeleiding zelf, maar ook over hoe je een goed inwerkprogramma kunt opzetten, in relatie met het strategisch HR-beleid (SHRM) van de school.
 

Meld u hier aan voor de Week van de Starter


Weekprogramma 

Maandag 10 oktober | Webinar ‘Maak werk van een goede start’ met Mark Tuitert  

We trappen de week  af met een speciaal webinar (15.30-17.00 uur) voor alle startende leraren, schoolleiders en bestuurders én hun leidinggevenden, coaches en collega’s vol tips voor een goede start van een loopbaan in het onderwijs. Mark Tuitert (oud-schaatser) neemt je mee in zijn verhaal over dromen en over sterker worden door tegenslagen. Over moed tonen, keuzes maken, succesvol samenwerken, eigen verantwoordelijkheid nemen en persoonlijk leiderschap ontwikkelen.

Dinsdag 11 oktober | Denktanksessie: Professionaliseringsbehoefte van startende eindverantwoordelijk schoolleiders

Op 11 oktober (15.30-17.00 uur) organiseert de VO-academie een online denktanksessie over een nieuw te ontwikkelen leertraject voor startende eindverantwoordelijk schoolleiders. Een nieuwe rol vraagt immers om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Het nieuwe leertraject zal in het teken staan van de professionalisering en leiderschapspraktijken van deze doelgroep. Ben je recent gestart als eindverantwoordelijk schoolleider óf heb je al meerdere jaren ervaring in deze functie? En vindt je het leuk om met ons mee te denken over de professionaliseringsbehoefte van de doelgroep? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@vo-academie.nl.

Woensdag 12 oktober | Online bijeenkomst voor de startende schoolleider

Op woensdag organiseert de VO-academie in samenwerking met SRVO een online informatie- en netwerkbijeenkomst voor startende schoolleiders met 0-2 jaar ervaring. Als startende teamleider komen er opeens veel extra taken op je bord. Wat past er nu eigenlijk wel bij je rol als schoolleider, en wat niet? Wat kan er verwacht worden van schoolleiders? Dat is overzichtelijk op een rij gezet in de Beroepsstandaard schoolleiders VO! Meer lezen & aanmelden

Donderdag 13 en vrijdag 14 oktober | Tweedaagse ‘Maak werk van een goede start’ 

Op 13 en 14 oktober organiseren we in de Utrechtse Stadsvrijheid een tweedaagse bijeenkomst over het begeleiden van starters. We bieden een inspirerend en interactief programma, met lezingen en workshops over alle facetten van dit onderwerp voor schoolleiders, coaches, HR medewerkers, bestuurders en schoolopleiders.

Start inwerktrajecten en leernetwerk 

Op de Tweedaagse is de kick-off van de inwerktrajecten voor beginnende schoolleiders en bestuurders van de VO-Academie en het Leernetwerk Begeleiding startende leraren van de VO-raad. U kunt zich hier nog voor inschrijven. Voor meer informatie zie 


Praktijk & ondersteuning 

Op de themapagina van de VO-raad, www.vo-raad.nl/weekvandestarter, delen we interessante publicaties, instrumenten, praktijkvoorbeelden, inzichten uit onderzoek en informatie over de ondersteuningsmogelijkheden vanuit de VO-raad en VO-Academie.