Je wilt als docent graag een volgende stap zetten en je denkt na over een leidinggevende functie, bijvoorbeeld teamleider of rector. Maar welke kwaliteiten heb je dan nodig? En wat houdt dat precies in ‘leidinggeven’? In dit leertraject zoeken we het antwoord op deze en andere vragen rondom het thema leiderschap. Na afloop heb je als docent inzicht in je eigen leiderschapskwaliteiten, heb je ervaring opgedaan met leidinggeven en kun je een weloverwogen keuze maken voor een volgende loopbaanstap. 

Dit leertraject is helaas vol. We zijn voornemens dit traject nogmaals te starten in het najaar van 2018. Schrijf u in voor de interesselijst. U ontvangt een mail zodra de inschrijving open gaat.

Voor wie?

De leergang oriënteren op leiderschap is ontwikkeld voor ambitieuze docenten die de mogelijkheden willen verkennen voor toekomstig leiderschap. De deelnemers doen dit samen met zijn of haar leidinggevende die gedurende de periode een context creëert waarin de docent kan leren en experimenteren en helpt in het proces van reflecteren en keuzes maken.

Om die reden is het van belang dat tijdens de eerste bijeenkomst ook de leidinggevende van de deelnemer aanwezig is. Hij of zij volgt op deze eerste dag een workshop loopbaancoaching.

Begeleiding

Het leertraject wordt begeleid door Birgit Verbeek van Learnovate. Birgit heeft ruime ervaring in het onderwijsveld en het trainen en begeleiden van leidinggevenden. De inhoud van het leertraject is tijdens een pilot in 2016 getoetst bij een groep docenten. Het leertraject sluit goed aan bij de vraag van docenten die zich willen oriënteren op een leidinggevende positie in het onderwijs, geven eerdere deelnemers aan in de evaluatie. Het programma is zo ingericht dat het leren plaatsvindt tijdens de bijeenkomsten, binnen de context van de school en online via VOnkel, het kennis- en leerplatform van de VO-academie.

Meer informatie over het programma, de inhoud van de leergang en de docenten staan vermeld in deze flyer.

Kosten

€ 400,- (excl. btw)

Data bijeenkomsten

16 april, 4 juni, 17 september, 5 november 2018. (Tijd bijeenkomsten: van 16.00 uur - 20.00 uur)

Locatie

Mariënhof Kleine Haag 2 3811 HE Amersfoort