Op 12 september 2024 begint de tiende tranche van de opleiding en dit jaar is er plek voor 12 ervaren bestuurders en schoolleiders die zich willen ontwikkelen tot gecertificeerd coach én die deze kennis en expertise vervolgens willen inzetten om (beginnende) collega’s in de sector te ondersteunen bij hun professionalisering. Het is helaas niet meer mogelijk om te solliciteren. 

De opleiding is kosteloos. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij na de opleiding minimaal 2 jaar belangeloos aan de slag gaan als coach in het voortgezet onderwijs. Op deze manier ontstaat een platform van kennisdeling en groei van expertise in de sector met als uiteindelijke doel een verdere kwaliteitsverbetering van de sector en het onderwijs.

 

Zelf een coach inschakelen? 
VO-managementcoach is een initiatief van de VO-academie waarbij schoolleiders en bestuurders worden opgeleid tot gecertificeerd coach. Schoolleiders en bestuurders met een coachvraag kunnen kosteloos gebruik maken van één van de gecertificeerde VO-managementcoaches. Bekijk de coaches en schakel een coach in voor je hulpvraag. 

 

Aanmelding en selectie

VO-managementcoach is opgezet voor ervaren bestuurders en schoolleiders met minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat je na afronding van het opleidingstraject nog minimaal twee jaar werkzaam bent in het vo en actief als coach aan de slag gaat. Het coachen van collega-schoolleiders en/of -bestuurders vereist voldoende ‘vlieguren’ in een leidinggevende positie om de rol als coach goed te kunnen vervullen.

Solliciteren kan vanaf maandag 18 maart 2024. Belangstellenden kunnen zich dan via het aanmeldformulier inschrijven voor het selectieproces. De aanmeldingsprocedure sluit op uiterlijk op vrijdag 5 april 23:59 uur of eerder als 15 kandidaten zich hebben aangemeld. Van de 15 aanmeldingen zullen maximaal 12 kandidaten worden toegelaten tot de opleiding

Tip! We raden aan om je antwoorden vooraf al in te vullen in het word-bestand dat u hieronder kunt downloaden, zodat je tijdens de aanmeldprocedure alleen nog maar je antwoorden in de velden hoeft te plakken. Tevens is dit handig voor je eigen administratie.

 

> Download de profielschets

> Download de vragenlijst

 

Programma op hoofdlijnen

Het programma, verzorgd door BGL & Partners, biedt een intellectuele uitdaging in de vorm van theoretische en methodische verdieping. Er is een belangrijke plaats voor de coachingspraktijk ingeruimd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdens de opleiding twee coachees begeleiden. Meer informatie over het programma van de opleiding vind je in deze flyer.Kosten

Aan deze opleiding zijn geen kosten verbonden. Daar tegenover staat dat deelnemers minimaal twee jaar als VO-managementcoach (via de pool van de VO-academie) actief zijn voor de sector.
 

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij Aristo Meeting Center Utrecht Lunetten (Brennerbaan 150, Utrecht) of op het kantoor van de VO-raad (Aidadreef 4, Utrecht).
 

Belangrijke data in de selectieprocedure

  • 18 maart 2024:  Aanmelding geopend.
  • 5 april 2024: Sluiting aanmeldronde (23:59 uur). Let op: de aanmelding kan eerder sluiten wanneer meer dan 15 kandidaten zich hebben ingeschreven.
  • 8 april t/m 12 april 2024: Eerste schriftelijke selectieronde.
  • 15 april 2024: Kandidaten worden per e-mail geïnformeerd over de uitslag van de eerste selectieronde en indien geselecteerd telefonisch ingedeeld voor de selectiedagen.
  • 13, 14 en 15 mei 2024:  Selectiegesprekken met kandidaten. Locatie: VO-raad, Aidadreef 4 Utrecht.
  • 27 mei 2024: Definitieve selectie van 12 deelnemers. De kandidaten worden vanaf 27 mei per e-mail geïnformeerd over de uitslag.
  • 12 september 2024: Startbijeenkomst tranche 10 VO-managementcoach. Locatie: Aristo Lunetten, Brennerbaan 150 Utrecht.
     

Meer informatie? 

Voor meer informatie over de profielschets en de aanmeld- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Lisanne Westerkamp via info@vo-academie.nl of 030- 232 48 00.