24 september 2015 - Stichting leerKRACHT presenteert in samenwerking met de VO-raad, PO-Raad en de MBO-raad voor het komende jaar het leerKRACHT-besturenprogramma met als thema '”Elke dag samen een beetje beter” voor beter onderwijs’.

In het besturenprogramma gaan deelnemers onder meer in gesprek met (grote) commerciële bedrijven die bezig zijn een verbetercultuur te ontwikkelen zoals Randstad, Philips, Achmea, Albert Heijn en Bol.com. Daarnaast gaan onderwijsbestuurders met elkaar in gesprek om samen een verbetercultuur op hun scholen te stimuleren.

INHOUD BESTURENPROGRAMMA GERICHT OP KIJKEN BIJ ANDEREN

Deelnemers aan het besturenprogramma doen mee aan drie onderdelen. Een bedrijfsbezoek aan Albert Heijn of Tata Steel en twee onderwijslunches. Bij deze lunches wisselen schoolbestuurders en senior managers van bedrijven ervaringen uit in een ‘lunch & learn’- opzet. Het onderwerp is hierbij het creëren van een verbetercultuur in organisaties en de rol van de leidinggevende in zo’n cultuur. Besturen kunnen kiezen uit lunches bij Philips, Randstad, Accenture, TomTom, McKinsey & Company en het Rotterdams Havenbedrijf.

Deelname kan alleen voor het geheel van de drie bijeenkomsten (1 bedrijfsbezoek en 2 onderwijslunches). Om de drie bijeenkomsten in de diverse agenda’s in te kunnen passen zijn er voor elke bijeenkomst meerdere agendaopties:

Bedrijfsbezoek: Deelnemers moeten één datum kiezen uit: 6 november bij Tata Steel (Velsen-Noord), 19 november bij Albert Heijn (Oosterbeek), 3 december bij Albert Heijn (Driebergen) en 11 december bij Tata Steel (Velsen-Noord).

Onderwijslunch 1: 2 februari of 4 februari. Deze lunches zullen verspreid over het land plaatsvinden bij deelnemende bedrijven.  De precieze locaties volgen nog.

Onderwijslunch 2: 10 mei of 19 mei. Ook deze lunches zijn op meerdere locaties in het land. De precieze locaties volgen nog.

KOSTEN

De kosten van dit programma bedragen € 600,- per persoon. Dit is voor de drie bijeenkomsten samen. 

INSCHRIJVEN

De doelgroep van het programma zijn bestuurders van PO-, VO- en MBO-instellingen. Deelname van scholen of teams van de instelling aan leerKRACHT is geen vereiste voor deelname aan het besturenprogramma. Er is plaats voor 100 personen. Inschrijven kan via http://tiny.cc/Besturenprogramma. U kunt hier direct aangeven aan welk bedrijfsbezoek en welke onderwijslunches u wilt deelnemen.

Download de uitgebreide uitleg van Stichting LeerKRACHT.