Ieder jaar publiceert de inspectie van onderwijs het boek ‘De staat van het Onderwijs’. In deze publicatie presenteert de inspectie haar bevindingen op het gebied van ontwikkelingen binnen het onderwijsveld voor het afgelopen schooljaar. In navolging van de staat van het onderwijs zijn er inmiddels ook ‘De staat van de leerling’ en ‘De staat van de leraar’ toegevoegd. Nieuw is dat dit jaar voor het eerst ook ‘De staat van de schoolleider’ zal worden gepubliceerd.

In samenwerking met de Algemene Vereniging voor Schoolleiders (AVS) zal de VO-academie dit jaar het VO gedeelte mogelijk maken voor 'de Staat van de Schoolleider'. Hiervoor zal er gesproken worden met verschillende schoolleiders uit het VO over actuele thema’s. Het is voor de VO-academie erg belangrijk dat schoolleiders de kans krijgen om hierbij zelf aan het woord te zijn en hun eigen verhaal doen. Inmiddels zijn vijf schoolleiders bereid gevonden hun blik op het schoolleiderschap te delen. Wilt u volgend jaar betrokken worden bij het schrijven van de Staat? Maak dit dan kenbaar via info@vo-academie.nl

Op 13 april 2016 zullen alle staten, waaronder die van de schoolleider, worden gepresenteerd aan minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker in De Fabrique in Maarssen. Mocht u geïnteresseerd zijn om hierbij aanwezig te zijn dan kunt u zich aanmelden voor het congres 'De staat van het Onderwijs' via de website van de inspectie.