De VO-raad vertegenwoordigt 334 schoolbesturen en ruim 600 scholen in het voortgezet onderwijs. Het doel is om de onderwijskwaliteit te bevorderen en scholen te ondersteunen bij de ontwikkeling van het onderwijs voor 1 miljoen leerlingen. Als werkgeversvereniging voert de VO-raad overleg met werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van ruim 120.000 personeelsleden. De VO-raad behartigt de belangen van het voortgezet onderwijs bij overheid, politiek, andere onderwijssectoren en maatschappelijke organisaties.

De VO-raad is per direct op zoek naar een:

Projectleider professionalisering van bestuurders en schoolleiders VO

Resultaatgerichte en daadkrachtige projectleider met kennis van schoolontwikkeling binnen het VO-veld en met gevoel voor de professionele ontwikkeling van bestuurders en schoolleiders

Achtergrond

De leden van de VO-raad willen de komende jaren werken aan de professionalisering van bestuurders en schoolleiders. De activiteiten die voortkomen uit deze ambitie worden uitgevoerd binnen het programma van de VO-academie.

VO-academie bundelt sinds 2013 expertise, ervaring en kennis om schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering. We willen dat zij blijven reflecteren op hun eigen effectiviteit en handelen en zich blijven ontwikkelen. Dat doen we door samen met aanbieders en leidinggevenden nieuwe programma’s te ontwikkelen, kennis te delen en te verspreiden, nieuwe leervormen te verkennen, mogelijk te maken dat schoolleiders en bestuurders niet alleen met maar ook van elkaar leren en te helpen met de individuele leervraag van leidinggevenden. De VO-academie werkt nauw samen met de afdeling projecten en beleid van de VO-raad. Zo kan schoolontwikkeling en professionele ontwikkeling van de individuele schoolleider en bestuurder op de juiste manier worden verbonden.

 Tot en met oktober 2016 zal de projectleider zich bezig houden met de professionalisering van bestuurders én schoolleiders, na deze periode zal de functie zich volledig en alleen richten op bestuurders (met het behoud van het aantal fte).

Wij vragen

Een WO werk- en denkniveau, een teamspeler, die in staat is in een korte periode de aansturing van een breed palet projectactiviteiten op zich te nemen en resultaten weet te behalen. De projectleider die wij zoeken kan een klein intern team en externe uitvoerende partijen aansturen. We zoeken een collega met minimaal 5 jaar ervaring als projectleider.

Kennis en ervaring op het gebied van school- en organisatieontwikkeling vanuit een leidinggevende dan wel advies positie is van belang. Ervaring binnen het thema governance, binnen of buiten het onderwijs, en ontwikkeling van leidinggevenden strekt tot aanbeveling. Competenties die wij belangrijk vinden voor deze functie: politiek bestuurlijk sensitief, resultaatgericht, daadkrachtig, creatief, proactief en flexibel.

Wij bieden

De gelegenheid een cruciale bijdrage te leveren aan kernactiviteiten van de VO-raad en de positieve beïnvloeding van het voortgezet onderwijs in Nederland. De VO-raad biedt een baan  met een marktconform salaris en een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een functie met een omvang van 32 uur per week.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie kun je voor 11 april 2016 je sollicitatiebrief en cv sturen naar vacature@vo-raad.nl. Sollicitatiegesprekken vinden 14 april 2016 plaats. Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Hans de Wit, programmadirecteur VO-academie via hansdewit@vo-academie.nl.