12 mei 2016 - De VO-raad zoekt voor zijn nieuwe programma Stap 2 - waarin de eerdere projecten ‘Ambitieus Leerklimaat’ en ‘Versterking strategisch HRM’ samen zijn gegaan - een aantal ledenadviseurs: schoolleiders of bestuurders die individuele scholen door middel van een gesprek inzicht geven in hun professionele schoolorganisatie en hen door het aanreiken van instrumenten en activiteiten op weg helpen hier een kwaliteitsslag in te maken.

Profiel ledenadviseur

De ledenadviseurs zijn samen met één of twee andere ledenadviseurs actief binnen één van de regio's van de VO-raad. Ze hebben ervaring als leidinggevende in een schoolorganisatie en zijn in staat om objectief naar een andere school te kijken. De ledenadviseur is een gesprekspartner voor minimaal 5 scholen in het programma en benut daarbij inhoudelijke kennis van de mogelijkheden van het programma Stap 2. In de gesprekken verkent hij of zij samen met de school de door hen gestelde ambities, het traject daarnaartoe en de mogelijke bijpassende instrumenten of activiteiten. Per gesprek met een school is een vergoeding beschikbaar.

Benieuwd of een rol als ledenadviseur bij u past? Bekijk dan de profielschets ledenadviseur.

Stap 2

Stap 2 is het programma dat scholen ondersteunt die werken aan hun onderwijsinhoudelijke ambities, én de verbinding willen maken tussen deze ambities, organisatiedoelstellingen en het personeelsbeleid. Het doel van Stap 2 is om scholen te stimuleren in hun ontwikkeling als lerende, professionele schoolorganisatie.

reageren 

Heeft u interesse om ledenadviseur te worden? Stuur dan uw CV en korte motivatiebrief vóór woensdag 1 juni naar stap2@vo-raad.nl. Via dit mailadres kunt u ook eventuele vragen stellen. 

Op 10 juni vindt een training voor de ledenadviseurs plaats. Daarna volgt er een aanvullende terugkommiddag. 

interesse in bezoek ledenadviseur? 

Heeft u juist interesse in een bezoek van een ledenadviseur? Mail dit dan naar stap2@vo-raad.nl.