Stichting leerKRACHT, samen met de PO-, VO- en MBO-raad, nodigt u graag uit voor het

leerKRACHT-besturenprogramma. We gaan met een groep van ambitieuze onderwijsbestuurders op bezoek bij TomTom, Bol.com, Tata Steel, Heineken, Albert Heijn, ING en McKinsey. De directies van deze bedrijven hebben tijd vrijgemaakt om met u van gedachten te wisselen over het creëren van een professionele cultuur in de eigen organisatie. We gaan daarbij kijken op de werkvloer, om te zien hoe zo’n cultuur er in de praktijk uitziet. Meer dan 100 onderwijsbestuurders namen de afgelopen jaren deel aan dit unieke programma en waardeerden elk van de drie bijeenkomsten met cijfers tussen de 8,0 en 8,7.

 

Stichting leerKRACHT

Stichting leerKRACHT is niet meer uit het onderwijsveld weg te denken. Na haar start in 2012 nemen inmiddels bijna 500 scholen (PO, VO, MBO en lerarenopleidingen). Met samen meer dan 10.000 leraren en 200.000 leerlingen.  Daarnaast doen een flink aantal teams van de Onderwijsinspectie en het Ministerie van Onderwijs mee met leerKRACHT. De leerKRACHT-aanpak creëert een cultuur van ‘Elke Dag Samen een Beetje Beter’ op scholen, versterkt daarmee het eigenaarschap bij lerarenteams en verbetert zo het onderwijs voor leerlingen.  

 

Waarom deze uitnodiging?

In haar meest recente advies zegt de Onderwijsraad dat leraren veel intensiever met elkaar zouden moeten samenwerken. En zo in een professionele cultuur zelf beter worden en samen het onderwijs beter maken. Om inzicht te krijgen in de wijze waarop besturen hun scholen kunnen steunen bij het realiseren van een cultuuromslag naar zo’n professionele cultuur, heeft stichting leerKRACHT een uniek besturenprogramma ontwikkeld.

 

Hoe is dit programma tot stand gekomen?

Veel vooraanstaande bedrijven zoals TomTom, Bol.com, Tata Steel, Heineken, Albert Heijn, ING en McKinsey ondersteunen dit programma en verlenen hun medewerking door inzet van hun directieleden en bezoeken aan hun werkvloer. Al deze bedrijven werken al jaren met een cultuur van ‘Elke Dag Samen een Beetje Beter’. 

 

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten:

1.      Een bezoek aan een gerenommeerd bedrijf dat zelf een verbeteraanpak hanteert.

2.      Een ‘learn & lunchbijeenkomst’ waar u met ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven ideeën uitwisselt over het creëren van een verbetercultuur.

3.      Een bezoek aan een schoolbestuurder (op een school) die al enkele jaren deelneemt aan leerKRACHT.

Als partner van stichting leerKRACHT – willen wij u van harte voor dit programma uitnodigen:

 

 Klik hier voor meer informatie

 

 Klik hier om u direct aan te melden