Op zaterdag 11 november 2017 vindt de Nationale Schoolleiders Top VO 2017 plaats in DeFabrique in Maarssen. Meld u nu aan!

Op de derde Nationale Schoolleiders Top Voortgezet Onderwijs staat persoonlijk leiderschap centraal. Leiderschap dat u samen met uw team vormgeeft om de ambities die u heeft waar te maken. NST VO 2017 is de plek waar u, hierin geïnspireerd door collega-schoolleiders en leidinggevenden uit andere sectoren, de volgende stappen zet.

De NST VO 2017 is bedoeld voor alle (aankomende) schoolleiders, team- en afdelingsleiders in het voortgezet onderwijs. De vorige twee edities werden door de deelnemers zeer goed beoordeeld met gemiddeld een 8,4.

De nationale schoolleiders top biedt een breed scala aan workshops en inspiratiesessies van, met en door schoolleiders gekoppeld aan het thema Persoonlijk leiderschap. Deel uw ambities en uitdagingen met collega-schoolleiders en experts en krijg vanuit andere sectoren inspiratie en concrete voorbeelden hoe u uw leiderschap verder kunt ontwikkelen. Wat heeft u nodig om, samen met uw team, de volgende stap voor uw school te realiseren?

Thema’s

Tijdens de NST VO 2017 worden drie thema's rondom persoonlijk leiderschap uitgediept:

-         Leiding geven aan verandering en veranderingsprocessen;

-         Visieontwikkeling in een veranderende wereld;

-         De lerende organisatie.

Programma

08.45 - 10.00 uur    Inloop en registratie
10.00 - 10.30 uur    Plenair programma
10.45 - 13.00 uur    * Ronde 1 Tafelsessies
     * Ronde 1 Schoolleiders Parade
13.00 - 14.00 uur    Netwerklunch
14.00 - 16.15 uur    * Ronde 2 Tafelsessies
     * Ronde 2 Schoolleiders Parade
16.15 - 16.45 uur    Dagafsluiting
16.45 - 18.00 uur    Borrel

Tijdens de plenaire aftrap staat de uitwisseling van best practices van collega-schoolleiders en leidinggevenden uit bedrijfsleven, cultuur en sport centraal. Ook gaan we in op de Schoolleidersagenda: hoe goed schoolleiderschap er in de toekomst uitziet en wat daar voor nodig is.

In het paradeprogramma kunt u deelnemen aan verschillende deelsessies. Wetenschappers, specialisten en collega-schoolleiders geven via expertmeetings en interactieve workshops nieuwe inzichten om u verder te brengen in uw dagelijks werk.

Parallel aan het paradeprogramma zijn er tafelsessies. Met collega-schoolleiders en NL2025 aanjagers uit cultuur, bedrijfsleven en sport gaat u in op het specifieke thema dat binnen uw school een uitdaging vormt. U wordt uitgedaagd om kansen te benoemen en tot oplossingen te komen waarmee u na de NST VO 2017 actief aan de slag kunt.

Op het centrale VO-plein ontmoet uw collega’s, vergroot u uw netwerk, nuttigt u een broodje of drinkt u een kop koffie met de partners van de Top.

U kunt tijdens de NST 2017 onder meer met volgende deelnemers in gesprek:
Dick Boer - CEO Ahold Delhaize, Bianca Tetteroo – RvB Achmea, Paul Rosenmöller - Voorzitter VO-raad en schoolleiders Flint van der Gronden – Maaslandcollege Oss, Jasmijn Kester – Vathorst College en Ronald Schaefer – Corlaer College.

Aanmelden en meer informatie

Meld u hier aan. Meer informatie over de NST VO 2017 vindt u hier.

De organisatie van de NST 2017 is een samenwerkingsverband tussen de VO-raad/VO-academie, het ministerie van OCW, NL2025, Stichting Schoolleidersregister VO en Netwerk van Schoolleiders.

Sprekers nst 2017