Terugkijkend op inmiddels vier zeer succesvolle tranches van de leergang Strategisch HRM start vandaag alweer de vijfde tranche van de leergang. Om dat te vieren kregen de deelnemers en docenten van de leergang vanochtend een heerlijk stukje taart.

De Universiteit Utrecht en de Universiteit van Tilburg hebben in 2012 in opdracht van de VO-academie een HRM opleiding op maat ontwikkeld. De leergang behandelt de uitgangspunten van goed HRM beleid, past ze toe op de praktijk van het voortgezet onderwijs en besteedt aandacht aan de rol van verschillende betrokkenen.

Doel van de leergang is om bestuurders en schoolleiders te versterken in de eigen rol en in de onderlinge samenwerking met als opbrengst beter onderwijs te realiseren met inzet van bekwaam en gemotiveerd personeel. Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor schoolleiders (leden College van Bestuur/directie; rector; directeur-bestuurder; locatiedirecteur) die (onder meer) eindverantwoordelijk zijn voor het HRM-beleid in hun organisatie en de implementatie ervan. 

De VO-academie wenst alle deelnemers en docenten veel succes en inspiratie toe tijdens de leergang Strategisch HRM!

Foto: Prof. dr. Peter Leisink snijdt de taart aan in bijzijn van Dr. Eva Knies en Dr. Charissa Freese (rechts op de foto). Allen zijn docenten uit de leergang Strategisch HRM.

Kennis: Strategisch HRM

De VO-academie heeft de afgelopen jaren veel kennis en producten ontwikkeld op het gebied van Strategisch HRM. Hier vindt u een overzicht.