1 juni was de eerste bijeenkomst van de nieuwe tranche die start in het opleidingstraject tot VO-managementcoach. Tot en met medio februari 2019 volgen 37 ervaren schoolleiders en bestuurders een opleiding tot gecertificeerd coach. Zo kunnen zij (startende) collega’s binnen en buiten de school en eigen schoolteams begeleiden in hun ontwikkelingsvraag.

Kwaliteit onderwijs

De opleiding tot VO-managementcoach begon in 2012 met als doel "betrokken" leidinggevenden met veel ervaring en kennis te koppelen aan leidinggevenden met een behoefte aan ondersteuning in hun taak om de kwaliteit van het onderwijs in hun school te versterken. Inmiddels zijn er ruim 80 gecertificeerde VO-managementcoaches. Deze coaches zijn door iedere schoolleider en bestuurder te boeken voor coaching en ondersteuning.

Pittige opgave

Dat het voortgezet onderwijs continu de onderwijskwaliteit verbetert, is natuurlijk logisch. De maatschappij verandert razendsnel dat vraagt ook om meebewegen met die veranderingen en zorgen voor toekomstbestendig onderwijs voor de leerling. Tel daarbij het ‘runnen’ van de schoolorganisatie en het halen van onderwijsdoelen, en het is duidelijk dat het beroep van schoolleider of bestuurder een betekenisvolle maar ook pittige opgave is. Zeker voor starters in beide beroepsgroepen. Door samen met een ervaren collega te reflecteren op die taken en verantwoordelijkheden, bouw je als relatieve nieuwkomer snel ervaring en expertise op.  

Zin in een goed gesprek?

Heeft u een vraag over uw professionele ontwikkeling, of worstelt u met een dilemma in uw school? Stuur een mail naar info@vo-academie.nl en vraag een coach aan. Juist in een gesprek met een ervaren collega kunt u snel stappen zetten met uw vraag of dilemma.