Op vrijdag 23 november organiseert de VO-academie een bijeenkomst voor werving & selectiebureaus die actief zijn in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze bijeenkomst hopen wij met de aanwezige bureaus van gedachten te wisselen over de toepassing van de professionaliseringsthema’s​​​​​​​ voor onderwijsbestuurders, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat deze set van professionaliseringsthema’s kan gaan functioneren als toetssteen voor goede onderwijsbestuurders.  

De VO- academie heeft in samenwerking met  bestuurders uit het primair en voortgezet onderwijs gewerkt aan de professionaliseringsthema’s voor bestuurders in het funderende onderwijs. Deze thema’s zijn vervolgens vastgesteld in de algemene ledenvergaderingen van het de Bestuurdersvereniging primair onderwijs, de Onderwijsbestuurdersvereniging VO (Obv) en de VO-raad. Deze professionaliseringsthema’s zijn in eerste instantie ontwikkelingsgericht maar tegelijkertijd maken zij duidelijk wat wij wel en niet van bestuurders in het funderend onderwijs mogen verwachten.

Doel

Wij verwachten dat de Professionaliseringsthema’s ook een belangrijke rol zullen spelen bij het werven & selecteren van bestuurders in het funderend onderwijs. Andersom denken wij dat wanneer de Professionaliseringsthema’s worden gebruikt bij het werven en selecteren van schoolleiders in het funderend onderwijs, de bekendheid met en het belang van deze thema’s zal toenemen.

Locatie en tijd

De bijeenkomst wordt gehouden op het bureau van de VO-raad aan de Aïdadreef 4 te Utrecht van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een email te sturen naar info@vo-academie.nl o.v.v. Informatiebijeenkomst professionaliseringsthema’s.