Het nieuwste katern van de VO-academie werd donderdag 8 november gelanceerd tijdens de Nationale Schoolleiders Top. Marit van Daal (rechts), conrector van de Amersfoortse Berg, kreeg het eerste exemplaar uitgereikt van Leonie Schouten, hoofd van de VO-academie. De uitgave is gewijd aan de professionele ontwikkeling en loopbaanoriëntatie van leidinggevenden in het voortgezet onderwijs. Het katern geeft scholen inzicht in en handvatten voor het begeleiden van leidinggevend talent. Het begint met de docent met ambities voor een leidinggevende functie en eindigt bij de ervaren bestuurder. Ook is een hoofdstuk specifiek gericht op de zij-instromer. De publicatie is bestemd voor iedereen die zich in de school bezighoudt met (S)HRM-beleid en/of te maken heeft met de loopbaan van (aankomend) schoolleiders en bestuurders. Naast leidinggevenden zijn dat bijvoorbeeld ook HR-medewerkers. Het katern kunt u hieronder downloaden. Ontvangt u het katern liever in druk via de post? Stuur dan een mail naar info@vo-academie.nl o.v.v. 'aanvraag katern loopbaanleren'.