De VO-academie start met een nieuwe video-reeks: VO-praat. In video’s van maximaal tien minuten vertellen bevlogen sprekers hun verhaal. Telkens met een andere insteek, maar altijd over een onderwerp dat relevant is voor de onderwijssector. Frank Hulsbos (medeoprichter van de Academie voor Gespreid Leiderschap) mag het spits afbijten: in de eerste VO-praat vertelt hij waarom hij zo geïnteresseerd is in leiderschap binnen organisaties en vraagt hij zich af of er wel zoiets bestaat als een ‘geboren leider’.

“We hebben het vaak over leiderschap als iets wat je van nature meekrijgt. Alsof er bepaalde mensen zijn die bij geboorte over de kwaliteiten beschikken om in allerlei situaties de leiding te nemen. Hen noemen we de geboren leiders. En er zijn mensen die niet over die aangeboren kwaliteiten beschikken. Zij zijn veroordeeld tot een rol als volger. Maar klopt dat idee eigenlijk wel?” Frank Hulsbos laat in deze eerste VO-praat zien waarom hij erin gelooft dat leiderschap per situatie kan wisselen en hoe dat organisaties weerbaarder en veerkrachtiger kan maken.  


Geef uw mening!

We zijn erg benieuwd wat u van deze eerste VO-praat vond. Wilt u uw ervaringen met ons delen door deze korte evaluatie in te vullen? Dan kunnen wij in een volgende reeks (nog) beter aansluiten bij uw behoeften. Alvast hartelijk dank!