Gedurende het schooljaar organiseert de VO-academie verschillende online masterclasses waarin actuele thema’s en vraagstukken uit de praktijk centraal staan. Tijdens de masterclasses doet u nieuwe inzichten op en maakt u kennis met collega’s uit het hele land. De komende maanden staan er verschillende masterclasses op het programma, waarvoor u zich nu kunt aanmelden:
 

18 maart 2021 – Diversiteit als veranderopgave, hoe pakt u dat aan?

Hoe zorgt u er als schoolleider of bestuurder voor dat diversiteit en inclusie op alle niveaus van de schoolorganisatie leven? En hoe creëert u hier schoolbreed draagvlak voor? Tijdens de masterclass op 18 maart staan deze vragen centraal. Saniye Çelik (lector Diversiteit en Inclusie) en Ferd Stouten (oud-bestuurder) laten u zien welke uitdagingen en succesfactoren uit wetenschap en praktijk er zijn om diversiteit in de schoolpraktijk te brengen en te borgen.
Meld u aan via deze link
 

15 april 2021 – Positioneren en profileren: hoe creëert u waarde voor uw school?

Goed onderwijs is en blijft de kerntaak van scholen. Toch beoordelen steeds meer ouders scholen op méér dan alleen goed onderwijs. De nabijheid van een school blijkt bijvoorbeeld niet meer voldoende bij het maken van de uiteindelijke schoolkeuze. In deze masterclass laat Ward van Hoeckel (eigenaar van Award Communications) u zien hoe uw school zich kan profileren en positioneren met een onderscheidend programma én een relevante belofte.
Meld u aan via deze link
 

20 mei 2021 – Leidinggeven aan samenwerking vmbo-mbo

Vanuit de ambities van sterk beroepsonderwijs werken vmbo- en mbo-scholen samen aan doorlopende leerlijnen, de nieuwe leerweg en sterk techniekonderwijs. Deze samenwerkingen worden veelvuldig aangegaan en leveren mooie resultaten op. Tegelijkertijd blijkt samenwerking vaak een lastig proces. Tijdens deze masterclass geeft Esther Klaster (adviseur bij organisatieadviesbureau Common Eye) u concrete handvatten voor een effectieve samenwerking vmbo-mbo.
Meld u aan via deze link