De VO-academie is gestart met een nieuwe video-reeks: VO-praat. In video’s van maximaal tien minuten vertellen bevlogen sprekers hun verhaal. Telkens met een andere insteek, maar altijd over een onderwerp dat relevant is voor de onderwijssector. Peter Leisink (hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschap) vertelt in deze editie van VO-praat hoe u als schoolleider of bestuurder strategisch HRM tot leven kunt brengen in de schoolpraktijk. 

“Besturen en schoolleiders zijn zich steeds meer bewust geworden van het belang om de onderwijsvisie en strategisch personeelsbeleid op elkaar af te stemmen. Ze worstelen echter met de vraag hoe ze goed beleid op papier tot leven kunnen brengen in de dagelijkse praktijk. Daar gaat mijn verhaal over, gebaseerd op eigen ervaringen en op inzichten uit onderzoek en tien jaar onderwijs en advisering aan besturen en schoolleiders.”Over Peter Leisink

Peter Leisink heeft bijna twintig jaar als hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht gewerkt. Zijn specialisme ligt op het vlak van management en organisatie van publieke dienstverlening, zoals onderwijs, zorg en openbaar bestuur. Daarbij ligt de nadruk met name op de vraag hoe leiderschap en strategisch personeelsbeleid ingezet kunnen worden om publieke waarde en goed werkgeverschap te realiseren.
 

Meer weten over dit onderwerp?