Vraag kosteloos een exemplaar aan


Vanuit de samenleving en de politiek komt steeds meer de vraag aan publieke sectoren om te laten zien wat we doen. Of het nu gaat om de zorg, sociale woningbouw of het onderwijs, steeds is de wens om de muren – figuurlijk – doorschijnend te maken, zodat iedereen kan zien hoe publiek geld wordt besteed. Om verantwoording voor bestuurders concreter te maken, heeft de VO-academie samen met het project Verbetering Verantwoording een nieuw katern ontwikkeld: Verantwoording in een breder perspectief.
 

In dit katern delen we actuele kennis op het gebied van verantwoording en laten we zien wat de meerwaarde is van goede verantwoording, zowel voor de schoolorganisatie als voor u als bestuurder. Dit katern geeft concrete handvatten voor de organisatie van de verantwoording en de inrichting van het proces van verantwoording. Daarbij is speciale aandacht voor de professionalisering van bestuurders; voor de rol die bestuurders spelen en de vaardigheden die zij nodig hebben. Verspreid door dit katern staan bovendien zes voorbeelden uit de praktijk, waarin collega’s uit de sector vertellen hoe zij omgaan met verantwoording en het creëren van publieke waarde. Aan het woord komen onderwijsprofessionals van Lucas Onderwijs, CVO Rotterdam, Jacobus Fruytier, Stichting OVO, Emmauscollege en Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden.
 

Vraag het katern kosteloos aan

U kunt de digitale versie van het katern hieronder downloaden. Wilt u liever een gedrukt exemplaar van het katern ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@vo-academie.nl onder vermelding van ‘Aanvraag katern 16’.  

Meer weten over verantwoording in het vo? Kijk op de website van de VO-raad.