De huidige Zelfscan is aan vernieuwing toe. Daarom ontwikkelen de VO-academie en SRVO een nieuwe reflectietool voor schoolleiders, gebaseerd op de herziene beroepsstandaard. Dit najaar starten pilots voor twee verschillende reflectietools. We nodigen u van harte uit om deze tools te testen en te beoordelen.

Alvast uw interesse kenbaar maken? Vul deze e-mail aan met uw gegevens. 
​​​​​​

Pilot 1: Bardo-app

Bardo heeft de beroepsstandaard verwerkt in een hun nieuwe leeromgeving voor onderwijsprofessionals. De inhoud van deze omgeving is specifiek afgestemd op uw functie als team- of afdelingsleider, directeur, rector of als schoolleider van een grote scholengemeenschap.

Als u meedoet met deze pilot, kunt u de drie onderdelen van de leeromgeving afzonderlijk of juist in samenhang gebruiken: 

  1. Een handig feedbackinstrument. 

  1. Een reflectietool waarmee u de juiste vragen stelt over uw eigen leiderschap. 

  1. De mogelijkheid een leergemeenschap te starten met andere leidinggevenden, voor verdieping van uw leerthema en verbinding met uw eigen werkpraktijk. Met deze tool brengt u in kaart waar uw groeimogelijkheden en die van de schoolleiding liggen, vanuit de gedachte dat samen leren beter werkt. 

 

Pilot 2: Groow (Studio Tast) 

Groow is een ontwikkeltool voor leerlingen, die we speciaal voor schoolleiders aanpassen aan de beroepsstandaard. De eigentijdse vormgeving en doordachte leeromgeving stimuleren de gebruikers om niet alleen een momentopname te maken, maar steeds weer te reflecteren op wat gedaan is én waar u naar toe wilt werken.