In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Sector aan het woord biedt u inzicht in en inspiratie over de manier waarop uw collega's invulling geven aan het thema professionele ontwikkeling!

Voor deze editie van Sector aan het woord hebben we Thijs Amersfoort (Teamleider bij Harens Lyceum) een aantal vragen voorgelegd: Op welke momenten leerde hij het meest? Hoe geeft hij zijn professionele ontwikkeling vorm? En hoe geeft hij leiding aan de professionalisering van collega's? Thijs Amersfoort: "Door langer stil te staan bij een probleem en bewust te zijn van je eigen bubbel, leer je een probleem beter begrijpen. Dat begrip is vaak nodig om tot een passende oplossing te komen. Als ik hierop reflecteer, realiseer ik me dat ik in het verleden regelmatig te kort door de bocht ben gegaan, waardoor de gekozen oplossing uiteindelijk niet het gewenste effect had. Een confronterende, maar hopelijk naar de toekomst toe ook een helpende constatering". Klik op het document hieronder om het hele interview met Thijs te lezen.