Janine Mommers (46) is door de VO-raad per 1 december 2022 benoemd tot programmamanager VO-academie. Zij volgt daarmee Leonie Schouten op. Janine Mommers was binnen de VO-academie projectleider 'Leertrajecten schoolleiders en bestuurders'. Die functie zal ze nog blijven vervullen tot er een nieuwe projectleider gevonden is.

Na haar studie Algemene Letteren aan de Universiteit Tilburg was Janine Mommers 17 jaar lang docent en personeelscoach in het vo in de regio Waalwijk. Dit combineerde ze in 2014 met de functie 'onderzoeker en ontwikkelaar (digitale) werkvormen professionele identiteitsontwikkeling' aan de Technische Universiteit Eindhoven, waarna ze in 2018 projectleider bij de VO-academie werd. Haar werkzaamheden voor de VO-academie combineert ze met een promotieonderzoek aan de Wageningen University over de professionele identiteit van schoolleiders.

Ik heb er onwijs veel zin in. Het voelt als een mooie kans om de VO-academie verder te ontwikkelen en te innoveren. Krachtige professionalisering voor schoolleiders en bestuurders is niet alleen mijn passie, maar is ook in het belang voor de kwaliteit van de vo-sector en het voortgezet onderwijs”.