In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan het thema leren en professionaliseren.

Voor deze nieuwe editie van Sector aan het woord hebben we Annerieke van Grol, rector-bestuurder bij Sg Spieringshoek, een aantal vragen voorgelegd over het thema leren en professionaliseren: "Mijn belangrijkste inzicht op het gebied van leren en professionaliseren is dat naast de individuele professionalisering ook het samen ontwikkelen en het delen van kennis en ervaring tussen onderwijsprofessionals meer aandacht nodig heeft. Hierin faciliteren en daartoe uitnodigen, is vanuit mijn rol in het licht van de huidige onderwijskundige ontwikkelingen hard nodig". 

Lees hieronder het volledige interview met Annerieke!