Tien jaar geleden ging de VO-academie van start en stond ze aan de wieg van beroepsstandaarden, kennisontsluiting en onderzoeken over leiderschap en collegiale visitaties.

Tijd dus om stil te staan bij deze mooie mijlpaal, met alle trots en waardering voor wat er in die tien jaar is bereikt met deze jubileum-website: https://10jaar.vo-academie.nl.

Inmiddels is de VO-academie vast onderdeel van de VO-raad. Vele schoolleiders en bestuurders die de VO-academie inmiddels heeft bereikt en met elkaar heeft verbonden waarderen ons. Want we ontsluiten belangrijke kennis en onderzoek rond governance, leiderschap en inhoudelijke thema’s. We geven impulsen aan het leren in leertrajecten en via masterclasses. We helpen bij het verhelderen van leervragen. We verbinden en werken samen met huisacademies, besturen en opleidingen aan het inrichten van professionalisering. En via de academie worden netwerken van gelijken gevonden of wordt juist verbonden met leiders ‘van buiten’ om ervaringen, dilemma’s en successen te delen.

Op naar de volgende 10 jaar!