In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan het thema leren en professionaliseren.

Voor deze nieuwe editie van 'Sector aan het woord' hebben we Annelies van Dorst, teamleider tweetalig onderwijs op het Scala Collega, een aantal vragen voorgelegd over leren en professionaliseren: "Toen ik begon als teamleider heb ik deelgenomen aan het traject ‘Lead & Learn’ (nu het traject ‘Beginnend schoolleider’). Ik maakte kennis met intervisie en was onder de indruk van de kracht van deze methode. Daarom heb ik de opleidingen tot intervisiebegeleider gevolgd via de VO-raad. Ik vind het zo mooi om met elkaar een collega op weg te helpen en ook zelf tot nieuwe inzichten te komen. Bij intervisie ontstaat een ‘energy-effect’: 1 + 1 = 3. Afgelopen jaar heb ik de VO-managementcoachopleiding gedaan. Door de tijd te nemen en nieuwsgierig te zijn naar de ander ontstaan mooie gesprekken die de ander inzicht en richting geven, maar waar ik ook zelf elke keer weer van leer".