In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders en bestuurders een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we een schoolleider of bestuurder een aantal vragen voor over het thema ‘leren en professionaliseren’. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan het thema leren en professionaliseren. 

Voor deze nieuwe editie van 'Sector aan het woord' hebben we Claasje Quadekker, rector-bestuurder op het Lyceum Sancta Maria, een aantal vragen voorgelegd over leren en professionaliseren: “Wat ik het meest heb geleerd de afgelopen jaren is de kracht van samenwerken, als teamspeler doe ik dat van nature graag. Keer op keer blijkt dat het juiste samenspel zorgt voor innovatie en vooruitgang. Ik prijs me gelukkig met het team dat om me heen staat, me voorziet van gevraagde en ongevraagde feedback, dat werkt. Met dat team leer ik, dagelijks”.