In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders, bestuurders, beleidsmedewerkers e.d. een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we iemand uit de sector een aantal vragen voor over het thema professionaliseren. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan hun professionalisering.

Voor deze nieuwe editie van 'Sector aan het woord' hebben we Thijs de Corte, kwaliteitsmedewerker op het Commanderij College Doregraaf in Gemert, een aantal vragen voorgelegd over leren en professionaliseren: "Ik leer het meeste vanuit mijn eigen ongemak, waarin mijn bestaande interne systeem geen passend verhaal meer kan vertellen. Volgens Louis Steeman (trainer in de Basisopleiding Procesbegeleiding) ‘moet je bij de pijn zijn’. De confrontatie aangaan met deze momenten biedt waardevolle leermogelijkheden over mijn eigen interne systeem. Interacties, kritische vragen en het delen van perspectieven tijdens opleidingen, zoals de master Leren en Innoveren aan de Hogeschool de Kempel en de Basisopleiding Procesbegeleider van de VO-Academie, hebben mij verrijkt".