In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders, bestuurders, beleidsmedewerkers e.d. een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we iemand uit de sector een aantal vragen voor over het thema professionaliseren. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan hun professionalisering.

Voor deze nieuwe editie van 'Sector aan het woord' hebben we Sasja van Lieshout een aantal vragen voorgelegd over leren en professionaliseren: "Anderhalf jaar geleden ben ik gestart als directeur op mijn huidige school. Een nieuwe school leren kennen, eindverantwoordelijk zijn voor het onderwijs, de leerlingen en de collega’s binnen het huidige onderwijs waarin grote thema’s spelen die voor schoolleiders regelmatig de nodige uitdagingen met zich mee brengen was en is nog steeds een grote uitdaging. Voldoende leermomenten dus het afgelopen jaar!"