In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders, bestuurders, beleidsmedewerkers e.d. een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we iemand uit de sector een aantal vragen voor over het thema professionaliseren. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan hun professionalisering. 

Voor deze nieuwe editie van 'Sector aan het woord' hebben we Gerdine Jongeneel, directeur op het Hilfertsheem College, een aantal vragen voorgelegd over leren en professionaliseren: “We gaan uit van zelfreflectie en eigenaarschap over de eigen ontwikkeling van onze medewerkers. Ik probeer daar handen en voeten aan te geven, bijvoorbeeld door het werken in kleine teams (Teamgericht organiseren in het voortgezet onderwijs van Ben van der Hilst) te implementeren. Daar zijn we dit schooljaar mee gestart. De insteek is met deze manier van werken gedeeld leiderschap bevorderen en docenten meer werkplezier laten ervaren”.