Een terugblik op het VO-congres. VO-academie had prof. dr. Marinka Kuijpers gevraagd om een workshop te verzorgen: Hoe Generatieproof worden? Bedoeld om inzichten en een basis voor beleid en visie op loopbaanontwikkeling van toekomstige generaties te maken. Schoolleider kregen van haar een interactieve workshop waar in twee rondes elk zo’n 20 mensen aan deze vraagstelling en een visie voor hun school werkten.  

Het herziene katern 5 ‘Samen leren in netwerken’, werd op het VO-congres gelanceerd. Marc Mittelmeyer (CVO Rotterdam) en Cindy Curree  (redactie)en Martijn de Graaf (productie) ontvingen het eerste exemplaar van dit katern dat samen met de PO-academie tot stand kwam.
 

Winnares prijsvraag: Kerina Heesakkers 

Rode boekjes van de VO-academie zijn sinds jaar en dag een gewild artikel die schoolleiders graag meenemen tijdens bijeenkomsten, congressen en leertrajecten. ‘Wie schrijft die blijft’! Dit was aanleiding voor de prijsvraag op het VO-congres: hoeveel rode boekjes heeft de VO-academie dit schooljaar tot het laatste VO-congres uitgedeeld? Ruim 150 mensen vulden een getal in variërend van 500 tot 100.000! Het juiste getal is 881. Kerina Heesakkers van het Frits Philips uit Eindhoven was met 871 het dichtste bij. Zij wint een masterclass naar keuze te gebruiken tijdens dit of het komende schooljaar.