In de reeks 'Sector aan het woord’ geven schoolleiders, bestuurders, beleidsmedewerkers e.d. een inkijkje in hun dagelijkse praktijk en professionele ontwikkeling. Iedere maand leggen we iemand uit de sector een aantal vragen voor over het thema professionaliseren. Hoe geef je leiding aan de professionalisering van collega's? En op welke momenten leer je zelf het meest? Laat je inspireren door hoe collega's invulling geven aan hun professionalisering. 

In de nieuwste editie van ‘Sector aan het woord’ spreken we met Bo Gertsen, adjunct-directeur op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Wat is het belangrijkste inzicht dat hij heeft opgedaan op het gebied van professionalisering? “De kracht van de verwondering. Vaak heb ik beelden hoe ik zaken voor me zie. Bij wijze van spreken ben ik al onderweg. Ik gun mijzelf meer de tijd om te kijken wat anderen beweegt. Dit sluit aan bij mijn persoonlijk motto: gun jezelf de tijd om te blijven kijken.”